36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

Marc Ayza Group feat. Blurum 13

Marc Ayza Group feat. Blurum 13 (Ispanija):

Marc Ayza - drums,
Roger Mas - piano & Nord Stage Keyboard,
Tom Warburton - bass,
DJ Helios - turntables,
BluRum 13 - rap vocals

Vienas veikliausių ispanų džiazo būgnininkų Marcas Ayza šią neįprastos sudėties grupę subūrė 2008-aisiais, užsimojęs suderinti kūryboje džiazo ir hiphopo pomėgį. Šiose sferose būgnininkas jaučiasi kaip žuvis vandenyje, paženklindamas jų projektus savo ypatingu ritmo pojūčiu, muzikalumu ir įtaiga.

Marco grupės muzika – nuoširdi ir įtraukianti, kupina spontaniškos džiazo dvasios ir aliuzijų į daugelio juodosios muzikos ikonų stilių – nuo Gilo Scotto Herono iki Marvino Gaye bei Stevie Wonderio, nuo Johno Coltrane‘o iki J Dilla ir moderniojo hiphopo.

Dar 2008-aisiais išleistą pirmąjį grupės albumą „Offering“ kritikai ir publika sutiko entuziastingai. Jo kompozicijos išties žavi muzikantų susiklausymu ir gebėjimu iš smulkiausių detalių išausti harmoningus ir kupinus polėkio improvizacijų ornamentus. Panašia dvasia alsuoja šiemetis ansamblio albumas „Live at Home“.

Barselonoje gimęs Marcas Ayza jau dešimt metų kūrybingai reiškiasi Ispanijos muzikos scenoje. Jis grojo Raynaldo Colomo, Perico Sambeato, Victoro de Diego grupėse, bendradarbiavo su užsienio korifėjais Antonio Hartu, Mulgrew Milleriu, Sheila Jordan, Steve‘u Kuhnu, Seamusu Blake‘u bei kitais.

Šiuo metu būgnininkas vadovauja ir projektui „Beat‘a‘Boom“, kuriame taip pat dalyvauja DJ Helios bei reperis BluRum 13, kuriuos išgirsime ir „Vilnius Jazz“ scenoje.

BluRum 13 gimė Niujorke, ten sukaupė savitą savo kūrybos priemonių arsenalą. Jis repavo grupėse „Us3“, „One Self“, „Reverse Engineering“, „Bullfrog“, „the Russian Percussion“, „Resin Dogs“, „Ez3kiel“, „Groundworks“, „True Ingredients“, „Funginears“, bendradarbiavo su prodiuseriais bei didžėjais DJ Vadimu, Luke‘u Vibertu, Grandtheft aka GT, Kid Koala, Ben Mono, Miss Ill ir PM.

Reperio scenos partneriai buvo žinomi įvairaus žanro menininkai, tarp jų - Herbie Hancockas, Maceo Parkeris, DJ Primere, Prince Paul, „Digable Planets“, KRS 1, „Atmosphere“, „Slum Village“, „De La Soul“, „The Fugees“, Markas Ronsenas, DJ A-trak, „Wu Tang Clan“, Mike‘as Laddas ir Saulas Williamsas.

Vilnius Jazz'2012

Nguyen Le "Songs of Freedom"

Prancūzija

Peter Broetzmann’s Full Blast

Šveicarija/Vokietija

Albert Beger - Arkady Gotesman

Izraelis/Lietuva

Hikashu

Japonija

Marc Ayza Group feat. Blurum 13

Ispanija

Michael Formanek Quartet

JAV

La Campagnie des Musiques à Ouïr

Prancūzija

Fuwa Works

Japonija

Tribute to John Coltrane

Lietuva

Omer Klein

Izraelis

European Saxophone Ensemble

Europos Sąjunga

Vladimir Tarasov and Lithuanian Art Orchestra

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2012

Vilkšu Pa Muguru

Lietuva

Singaz

Lietuva

Kaf Kaf

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2012 Guests

Vein feat. Jan Maksimovic

Šveicarija/Lietuva