36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

2016.10.17

11-ojo „Vilnius Jazz Young Power“ konkurso nugalėtojas – trio „TDT“

Sekmadienį „Vilnius Jazz“ festivalyje išdalyti apdovanojimai 11-ojo „Vilnius Jazz Young Power“ konkurso laureatams. Po įtemptos dvikovos finale „Grand Prix“ – asociacijos AGATA 700 eurų piniginis prizas - atiteko Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) bei Vilniaus kolegijos grupei „TDT“ (Klaudijus Štuopinis, Armanas Isojanas, Domantas Razmus). Premiją nugalėtojams įteikė AGATA tarybos narys, džiazo kūrėjas Remigijus Rančys.

Vienintelis „TDT“ varžovas finale LMTA saksofonų kvartetas „Katarsis4“ (Arminas Bižys, Algirdas Janonis, Danielius Pancerovas, Kazimieras Jušinskas) gavo specialų prizą už kūrybiškiausią standarto interpretaciją – žiuri jis sužavėjo išradinga Ch.Parkerio „Ornitology“ versija.

Vilniaus konservatorijos trio „Sin“ nariams, taip pat patekusiems į finalą, dėl studijų užsienyje nepavyko susitikti Vilniuje, tad grupė finale negrojo. Tačiau po pirmojo turo žiuri šiai trijulei skyrė specialųjį prizą už geriausią originalią kompoziciją.

Geriausiu 11-ojo VJYP instrumentininku paskelbtas grupės „TDT“ saksofonininkas, Vilniaus kolegijos studentas K.Štuopinis. Specialia nominacija „Už drąsą“ pažymėtas ir konkursą atidaręs saksofonininkas Martynas Vlaščenko, kuriam pirmajame ture teko vienam pavaduoti visą grupę.

Šiemet VJYP laureatams, be kitų apdovanojimų, pirmą kartą suteikta teisė nemokamai įrašyti savo muzikos studijoje „MAMAstudios“ – tai naujas konkurso prizas.

VJYP ypatingas tuo, kad konkursantai jam rengia ne tik privalomas džiazo standartų interpretacijas, bet ir originalius kūrinius. Dėl to šios varžybos tampa džiazo jaunimui pirmuoju rimtu išbandymu ir svarbia kūrybos paraiška ateičiai.

„Džiaugiamės, kad šis konkursas ne tik skatina džiazo jaunimą kurti ir atlikti savo kūrinius, bet ir suteikia jiems didžiąją sceną - galimybę būti išgirstiems ir pamatytiems“, - pabrėžė prieš dvejus metus piniginį VJYP prizą įsteigusios acociacijos AGATA direktorė Agnė Masalskytė.

„Vilnius Jazz“ prodiuseris A.Gustys pažymėjo, kad konkursas atskleidė daug talentų, kurie šiandien sėkmingai tęsia džiazo karjeras.

Šiemet kartu su prodiuseriu ir publika VJYP nugalėtojus rinko keturi muzikos profesionalai - muzikologai Jūratė Kučinskaitė, Eglė Gudžinskaitė, Linas Paulauskis bei saksofonininkas R.Rančys.

Naujienos e-paštu

RSS

2023.10.16

„Vilnius Jazz“ jaunųjų talentų konkurse triumfavo tūbos virtuozas

2023.10.14

„Vilnius Jazz“ įvertino Marijaus Aleksos nuopelnus Lietuvos džiazui

2023.10.11

36-ąjį festivalį „Vilnius Jazz“ pradės džiazo narsuoliai, kuriems neegzistuoja galimybių ribos

2023.10.09

Festivalis „Vilnius Jazz“ atkeliauja kupinas intriguojančių sugrįžimų ir naujų pažinčių

2023.10.05

Pranešimas spaudos atstovams

visos naujienos