36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

2016.07.07

„Vilnius Jazz 2016“ skelbia pirmąsias festivalio grupes !

 Jau galite įsigyti bilietus ir abonementus į spalio 13-16 dienomis sostinės Rusų dramos teatre vyksiančio vienintelio šalyje šiuolaikinio džiazo festivalio „Vilnius Jazz“ renginius. Ir nedelskite: sunku net įvardyti artėjančio festivalio programos „vinis“ - daugelis jo dalyvių tituluojami improvizacinės muzikos genijais.

Per kelias dienas išgirsti būrį ryškiausių Skandinavijos, Prancūzijos, Kanados ir kitų šalių avangardo figūrų – unikalu. Vieną jų – prancūzų saksofonininką Emile‘į Parisien‘ą – girdėjome „Vilnius Jazz“ 2014-aisiais. Tada jis pribloškė daug mačiusią publiką aukštuoju savo kvarteto pilotažu.

Dabar saksofonininko partneris bus dar sensacingesnis – prancūzų akordeono genijus Vincent‘as Peirani. Abu muzikantai yra nepranokstami savo instrumentų virtuozai, jau spėję susišluoti daug prestižinių džiazo prizų.

Pažintis su prancūzų džiazo elitu tuo nesibaigs. Festivalyje koncertuos ir Prancūzijos nacionalinis džiazo orkestras (vadovas Olivier Benoit), tapęs mokykla kelioms šios šalies talentų kartoms. 30 metų gyvuojantis kolektyvas jungia savo muzikoje minimalizmą, avangardinį džiazą ir progresyvųjį roką.

„Vilnius Jazz“ pristatys ir vieną karščiausių pasaulyje laisvojo džiazo trio „The Thing“, kurio vedlį švedų saksofonininką Matsą Gustafssoną puikiai žino lietuviai avangardo mėgėjai. Šių patrakėlių muzikoje susitinka „noise“, avantrokas ir pankas, ji pritraukia į projektus tokių svečių kaip šiuolaikinio džiazo milžinai Joe McPhee, Kenas Vandermarkas, Otomo Yoshihide.

Skandinavų improvizacinės muzikos jėgą Vilniuje parodys ir grupė „Atomic“, garsėjanti savitu braižu, išradingu amerikietiško ir europietiško džiazo kryžminimu.

„Vilnius Jazz“ kasmet siekia atrinkti programai aktualiausias ir įdomiausias šiuolaikinio džiazo atmainas. Festivalyje įdomiai reiškiasi ne tik džiazo, bet ir akademinės, etninės, roko, industrinės muzikos kūrėjai.

Šiemet intriguojantį džiazo, „world music“ ir klasikinės muzikos derinį žada atvežti kanadietė multiinstrumentininkė Marianne Trudel su trio „Trifolia“.

Tai tik dalis artėjančio festivalio vardų. Tačiau jų pakanka įsiminti renginio datas ir nepalikti apsirūpinimo bilietais paskutinei dienai, juolab kad dabar juos galima įsigyti pigiausiai. Festivalio abonementas kainuoja tik 51 eurą, moksleivio ir studento abonementas – tik 31 eurą. Bilietus platina „Bilietų pasaulis“.

Naujienos e-paštu

RSS

2023.10.16

„Vilnius Jazz“ jaunųjų talentų konkurse triumfavo tūbos virtuozas

2023.10.14

„Vilnius Jazz“ įvertino Marijaus Aleksos nuopelnus Lietuvos džiazui

2023.10.11

36-ąjį festivalį „Vilnius Jazz“ pradės džiazo narsuoliai, kuriems neegzistuoja galimybių ribos

2023.10.09

Festivalis „Vilnius Jazz“ atkeliauja kupinas intriguojančių sugrįžimų ir naujų pažinčių

2023.10.05

Pranešimas spaudos atstovams

visos naujienos