36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

2015.10.18

Į „Vilnius Jazz“ sceną jau 10-tą kartą kils jaunimas

Sekmadienį 15 val. festivalis „Vilnius Jazz“ tradiciškai kviečia į jaunųjų džiazo talentų konkursą „Vilnius Jazz Young Power“. Jis šiemet rengiamas jau 10-tą kartą. Šiose varžybose žiuri vertina ne tik konkursantų parengtas privalomų džiazo standartų interpretacijas, bet ir originalias kompozicijas bei jų pateikimą. Tuo šis konkursas yra unikalus Lietuvoje.

Pasak festivalio prodiuserio Antano Gusčio, „Vilnius Jazz Young Power“ tampa pirmuoju rimtu išbandymu ambicingam jaunimui, o dažnai – ir svarbia kūrybos paraiška ateičiai. Čia atsiskleidė daug talentų, šiandien sėkmingai tęsiančių džiazo karjeras. Konkursas paskatino kūrybai būrį scenos naujokų - dažna grupė būtent čia surengia savo debiutinį pasirodymą.

Nuo praėjusių metų konkurso „Grand Prix“ laimėtojai, be kitų prizų, skatinami ir pinigine premija, kurią įsteigė Lietuvos gretutinių teisių asociacija AGATA.

Šiemet dėl konkurso „Grand Prix“ varžysis Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos kvartetas „Gone4Square“, kuriame groja pernai konkursą laimėjusio ansamblio „Made in 234“ nariai, Vilniaus konservatorijos studentų trio „SIN“ bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijos, Vilniaus kolegijos ir konservatorijos auklėtinių grupė „Brave Noises“.

„Vilnius Jazz Young Power“ finalas tradiciškai rengiamas Rusų dramos teatro scenoje. Jo nugalėtoją kartu su festivalio prodiuserio A.Gusčio vadovaujama konkurso žiuri rinks publika.

10-ojo konkurso finale svečių teisėmis pasirodys Olandijoje susibūrusi lietuvių ir islandų grupė „Sons of Gislason“. Joje saksofonu groja 2010-ųjų „Vilnius Jazz Young Power“ nugalėtojas Manvydas Pratkelis.

Kvartetas susikūrė 2012 metais. Jo nariai susipažino Hagos karališkojoje konservatorijoje (Olandija), kur šiuo trys tebestudijuoja. Muziką šiai Lietuvos ir Islandijos rinktinei rašo grupės lyderis, kontrabosininkas islandas Freysteinnas Gíslasonas.

Kolektyve taip pat groja islandų pianistas Ingi Bjarni Skúlasonas ir lietuvių būgnininkas Augustas Baronas, studijuojantis Amsterdamo konservatorijoje.

Pasak grupės lyderio, būtent ši komanda jam leidžia geriausiai perteikti savo garso idealą ir muzikos viziją.

Bilietus platina Bilietų pasaulis

Naujienos e-paštu

RSS

2023.10.16

„Vilnius Jazz“ jaunųjų talentų konkurse triumfavo tūbos virtuozas

2023.10.14

„Vilnius Jazz“ įvertino Marijaus Aleksos nuopelnus Lietuvos džiazui

2023.10.11

36-ąjį festivalį „Vilnius Jazz“ pradės džiazo narsuoliai, kuriems neegzistuoja galimybių ribos

2023.10.09

Festivalis „Vilnius Jazz“ atkeliauja kupinas intriguojančių sugrįžimų ir naujų pažinčių

2023.10.05

Pranešimas spaudos atstovams

visos naujienos