36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

2009.10.17

Šiandieninį Ispanijos džiazą Artscape programoje pristato Katalonijos džiazo „Dream Team“ vadinama Giulia Valle Group

Šiandieninį Ispanijos džiazą Artscape programoje spalio 26 dieną 19.00 val. jaukioje ”Piano.lt” koncertų salėje (Trakų g. 9/1, Vilnius) pristato Giulia Valle Group iš Katalonijos.

Giulia Valle Group (Ispanija)

Giulia Valle – double bass & composer
Marti Serra – soprano & tenor sax
Gorka Benitez – tenor sax
Marco Mezquida – piano & fender rhodes
David Xirgu – drums

Giulia Valle galime vadinti ypatingu reiškiniu šiandieninėje džiazo scenoje. Sutikite, netikėtas derinys – vyrų džiazo ansambliui vadovaujanti, komponuojanti ir aranžuojanti moteris kontrabosininkė. Jaunystėje fortepijono studijas iškeitusi į bosą, šio instrumento subtilybes Giulia Valle krimto pas žymius įvairių šalių meistrus studijuodama akademinę ir džiazo muziką. Talentinga bosistė, garsėjanti ne tik kaip puikios grupės lyderė bei kompozitorė, bet ir kaip meistriška instrumentininkė, grojo ir įrašinėjo su daugybe džiazo ir flamenko meistrų.
Katalonijos džiazo „Dream Team“ vadinamos Giulia Valle grupės repertuaro pagrindą sudaro originalios grupės lyderės kompozicijos, emocionalios ir spalvingos, aprėpiančios nuo braziliško skambesio iki šiuolaikinio minimalizmo; jose derinamos moderniojo džiazo ir elektroninės priemonės, o ritminėse ir melodinėse struktūrose glūdi ir katalonų muzikos tradicijos.

Nepaprastu ansambliškumu garsėjančios Giulia Valle grupės muzikinėje drobėje ryškiai ir savitai suskamba kiekvieno muzikanto individualus balsas. Išskirtinio skambesio grupei suteikia melodines linijas vedantys du saksofonininkai: Martí Serra, valdantis sopraninį ir tenorinį saksofonus, bei tenorinio saksofono meistras Gorka Benítez, harmoninis pagrindas patikėtas klavišininkui Marco Mezquida, o šalia jautraus lyderės boso grupės pulsą muša preciziškas ir subtilus, pasaulinio garso būgnininkas David Xirgu, žinomas iš darbų su tokiais muzikais kaip John Abercrombie, Art Farmer, Dave Liebman, Dave Douglas, Vince Mendoza ir daugelis kitų.

Bilietus platina Tiketa, kaina – 30 Lt.

Bilietų kiekis ribotas. Bilietų kaina prieš koncertą - 50 Lt.

Projektas „Artscape“ yra nacionalinės programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ dalis.

Naujienos e-paštu

RSS

2023.10.16

„Vilnius Jazz“ jaunųjų talentų konkurse triumfavo tūbos virtuozas

2023.10.14

„Vilnius Jazz“ įvertino Marijaus Aleksos nuopelnus Lietuvos džiazui

2023.10.11

36-ąjį festivalį „Vilnius Jazz“ pradės džiazo narsuoliai, kuriems neegzistuoja galimybių ribos

2023.10.09

Festivalis „Vilnius Jazz“ atkeliauja kupinas intriguojančių sugrįžimų ir naujų pažinčių

2023.10.05

Pranešimas spaudos atstovams

visos naujienos