36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

2009.05.05

“Tamstos” klube varžysis džiazo jaunimas

Gegužės 6 d. 21 val. sostinės klube “Tamsta“ startuos 4-asis respublikinis jaunųjų talentų džiazo konkursas „Vilnius Jazz Young Power“.

Šį renginį 2006-aisiais sumanė festivalis "Vilnius Jazz", kad paskatintų džiazo jaunimo kūrybingumą.

"Vilnius Jazz Young Power" yra unikalus. Šio konkurso tikslas - įkvėpti jaunimą kurti ir pristatyti savo kompozicijas, o ne tik interpretuoti džiazo standartus. Todėl šiame renginyje skamba ne tik kompozicijos privalomomis temomis iš rengėjų pasiūlyto sąrašo, bet ir pačių konkursantų kūryba.

"Vilnius Jazz Young Power" jau atvedė į džiazo sceną būrį kūrybingo jaunimo. Daugelis šio konkurso proga savo pirmuosius projektus parengusių muzikų labai sėkmingai tęsia džiazo karjeras.

Šiemet konkurse varžysis septyni kolektyvai, tarp jų – ir žinomi muzikos mėgėjams, ir debiutuojantys.

Pirmą kartą džiazo konkurse jėgas savarankiškai išbandys išradingų akordeonininkų kvartetas “Chill’out”: Arnas Mikalkėnas, Nerijus Bakula, Romas Morkūnas ir Audrius Pazniokas. Naujas kompozicijas pristatys pernai konkurse nominuotos “Už nepriklausomą kūrybinę mąstyseną” gitaristės Kristina Sokolnikovaitė ir Aušra Murauskaitė.

Praėjusio konkurso nugalėtoja vokalistė Rūta Švipaitė šįkart pasirodys su grupe “4 Miles Shoes”, kurioje – net keturios dainininkės. Naują projektą parengė džiazo vokalistė Jekaterina Pranevič.

Kūrybingas, jau matytas ne viename džiazo projekte jaunimas pristatys konkurse tris naujas grupes: “Yo-Yo-Mo-Mo”, “Yrinauda” ir “Trees”.

Konkursantus vertins “Vilnius Jazz” organizatoriaus Antano Gusčio vadovaujama žiuri: Lietuvos muzikos ir teatro akademijos džiazo katedros vedėjas Artūras Anusauskas, Vilniaus kolegijos Menų fakulteto Ritminės muzikos katedros vedėjas Sigitas Giedraitis, džiazo kūrėjas Vytautas Labutis, muzikologai Jūratė Kučinskaitė ir Linas Paulauskis.

Geriausiais pripažinti muzikantai bus pakviesti varžytis "Vilnius Jazz Young Power" finale “Vilnius Jazz” festivalio scenoje arba pasirodyti čia svečių teisėmis.

“Grand Prix” laimėtoją rudenį “Vilnius Jazz” scenoje rinks ne tik konkurso žiuri, bet ir festivalio publika.

Nuotraukoje: Vilnius Jazz Young Power 2008 nugalėtoja - Rūta Švipaitė

“Vilnius Jazz” inf.
www.vilniusjazz.lt
 

Naujienos e-paštu

RSS

2023.10.16

„Vilnius Jazz“ jaunųjų talentų konkurse triumfavo tūbos virtuozas

2023.10.14

„Vilnius Jazz“ įvertino Marijaus Aleksos nuopelnus Lietuvos džiazui

2023.10.11

36-ąjį festivalį „Vilnius Jazz“ pradės džiazo narsuoliai, kuriems neegzistuoja galimybių ribos

2023.10.09

Festivalis „Vilnius Jazz“ atkeliauja kupinas intriguojančių sugrįžimų ir naujų pažinčių

2023.10.05

Pranešimas spaudos atstovams

visos naujienos