36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

2009.05.10

Artscape pristato stulbinančią karjerą padariusį olandų saksofonininką Yuri Honing ir jo Acoustic Quartet

Gegužės 18 dieną 19.00 val. Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre Artscape pristato stulbinančią karjerą padariusį olandų saksofonininką Yuri Honing ir jo Acoustic Quartet

YURI HONING ACOUSTIC QUARTET
Yuri Honing - sax
Wolfert Brederode - piano
Mats Eilertsen - bass
Joost Lijbaart - drums

Olandiją Artscape džiazo programoje gegužės 18 dieną pristato Yuri Honing Acoustic Quartet. Jo lyderis – saksofonininkas Yuri (Jurriaan) Honing, džiazo scenose pasirodęs 9-to dešimtmečio pradžioje, per du profesinės veiklos dešimtmečius padarė stulbinančią karjerą. Ją liudija ir plati, daugiau nei 50 šalių aprėpianti koncertinė geografija, ir kūrybinių partnerių sąrašą puošiančios pavardės: Paul Bley, Gary Peacock, Paul Motian, Charlie Haden, Pat Metheny, Vince Mendoza, Misha Mengelberg. Saksofonininkas suformavo individualų stilių, deklaruojantį naują paprastumą, besiremiantį džiazo, popmuzikos, akademinės ir nevakarietiškos muzikos tradicijomis. Jis dera ir savaip pergrojant popmuzikos hitus, ir nyrant į Vidurio Rytų muzikos stilistiką; muzikuojant kamerinėse sudėtyse ir stambiuose projektuose, grojant akustinę muziką ar novatorišką elektrizuotą džiazo versiją.
Į Vilnių atvykstančiame akustiniame Yuri Honingo kvartete - ne tik puikūs muzikantai, bet ir žinomi kūrėjai bei savų grupių lyderiai: universalus pianistas Wolfert Brederode, nuolatinis Y.Honingo bendražygis - lankstus būgnininkas Joost Lijbaart, įvaldęs įvairius stilius, tarp jų afrikietiškąją perkusiją. Su Yuri Honing kvartetu šiame koncerte muzikuos iškilus Skandinavijos bosistas norvegas Mats Eilertsen - vienas iš garsios grupės "Food" įkūrėjų ir narių. Dažnas tarptautinių grupių narys, jis yra grojęs su Pat Metheny, Arve Henriksen, Bobo Stenson, Ian Ballamy, mūsų Liudu Mockūnu.

DAINIUS PULAUSKAS – KĘSTUTIS VAIGINIS
Dainius Pulauskas – piano, keyboards
Kęstutis Vaiginis – saxes

Lietuvą šiame Artscape koncerte pristatys meistriškumą Olandijoje šlifavęs, brandus jaunosios kartos džiazmenas saksofonininkas ir kompozitorius Kęstutis Vaiginis bei vienas iškiliausių šiandienos Lietuvos džiazo kūrėjų, pianistas, klavišininkas, išskirtinis lyderis bei savitas kompozitorius Dainius Pulauskas, išsiskiriantis puikia pianistine technika ir meistrišku elektroninių instrumentų valdymu.

Bilietus platina Bilietai LT , kaina – 30, 50 Lt.

Projektas „Artscape“ yra nacionalinės programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ dalis.

Naujienos e-paštu

RSS

2023.10.16

„Vilnius Jazz“ jaunųjų talentų konkurse triumfavo tūbos virtuozas

2023.10.14

„Vilnius Jazz“ įvertino Marijaus Aleksos nuopelnus Lietuvos džiazui

2023.10.11

36-ąjį festivalį „Vilnius Jazz“ pradės džiazo narsuoliai, kuriems neegzistuoja galimybių ribos

2023.10.09

Festivalis „Vilnius Jazz“ atkeliauja kupinas intriguojančių sugrįžimų ir naujų pažinčių

2023.10.05

Pranešimas spaudos atstovams

visos naujienos