36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

2005.10.09

"Vilnius Jazz" įvertino muzikologo Liudo Šaltenio nuopelnus

18-ojo tarptautinio džiazo festivalio "Vilnius Jazz" apdovanojimo už nuopelnus Lietuvos džiazo kultūrai laureatu po mirties tapo muzikologas Liudas Šaltenis (1941-1994), savo gyvenimą skyręs džiazo ir estradinės muzikos populiarinimui.

Šeštadienio vakarą garbingą festivalio apdovanojimą - atminimo diplomą ir garso aparatūros gamintojų dovaną Rusų dramos teatre atsiėmė L. Šaltenio našlė ir sūnus.

L. Šaltenis yra vadovavęs ansambliui "Nemuno žiburiai", instrumentavo kūrinius, rašė straipsnius, buvo ilgametis Kultūros ministerijos Muzikos reikalų valdybos repertuaro redakcinės kolegijos narys, dėstė džiazo istoriją Lietuvos muzikos akademijoje (dabar Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje), parašė populiarią knygą "Mūza su mikrofonu", buvo vienas iš Birštono džiazo festivalio sumanytojų ir organizatorių.

Festivalio "Vilnius Jazz" apdovanojimas teikiamas jau antrus metus. Pirmąja festivalio laureate praėjusiais metais tapo muzikologė, džiazo kritikė ir pedagogė Jūratė Kučinskaitė. Šią puikią tradiciją festivalio rengėjai tikisi tęsti ilgus metus.

Pasak prizo steigėjo - žymių garso aparatūros gamintojų "Marantz" (Japonija) ir "Jamo" (Danija) atstovo Lietuvoje UAB "A Cappella", šis apdovanojimas nuo kitų Lietuvoje teikiamų skiriasi tuo, jog yra teikiamas ne tik džiazo muzikantams, bet ir nusipelniusiems žmonėms, kurie dažnai lieka nematomi plačiajai auditorijai, nepasirodo scenoje, tačiau atlieka ne mažiau svarbų darbą puoselėdami Lietuvos džiazo muzikos kultūrą bei padeda ugdyti naujus šio žanro muzikos mylėtojus.

Aštuonioliktą kartą surengtas tarptautinis festivalis "Vilnius Jazz" savo programą sekmadienį užbaigs jauno lietuvių džiazmenų kolektyvo "Riot" ir tituluoto prancūzų trio "Marc Ducret Trio" koncertu Rusų dramos teatre.

ELTA
2004 spalio 9, 13:27

 

Naujienos e-paštu

RSS

2023.10.16

„Vilnius Jazz“ jaunųjų talentų konkurse triumfavo tūbos virtuozas

2023.10.14

„Vilnius Jazz“ įvertino Marijaus Aleksos nuopelnus Lietuvos džiazui

2023.10.11

36-ąjį festivalį „Vilnius Jazz“ pradės džiazo narsuoliai, kuriems neegzistuoja galimybių ribos

2023.10.09

Festivalis „Vilnius Jazz“ atkeliauja kupinas intriguojančių sugrįžimų ir naujų pažinčių

2023.10.05

Pranešimas spaudos atstovams

visos naujienos