36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

Snus

Lietuva-Danija

Apolinaras Dubauskas – tp
Mėta Gabrielė Pelegrimaitė – fl
Klaudija Indriliūnaitė – g
Jens Ozmec – g
Rasmus Emil Hegner Nielsen – db
Jesper Lørup Christensen – dr

Sekstetas susikūrė šiam konkursui, bet dalis jo muzikantų jau ne vienus metus kartu groja kituose projektuose.

Grupę subūrė Pietų Danijos muzikos konservatorijoje (Syddansk Musikkonservatorium) studijuojantis Apolinaras Dubauskas, pakvietęs drauge muzikuoti bendramokslius danus ir aktyvias Lietuvos improvizacinės muzikos scenos dalyves, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) auklėtines.

Kolektyvas parengė konkursui lyderio originalią kompoziciją „The Best Title“, kurią žiuri pripažino geriausia pirmajame konkurso ture.

Lietuvių trimitininkas, kompozitorius, improvizuotojas Apolinaras Dubauskas baigė klasikinio trimito studijas LMTA, o šiuo metu studijuoja džiazą bei kompoziciją Pietų Danijos muzikos konservatorijoje, intensyviai koncertuoja su įvairiais kolektyvais Lietuvoje ir užsienyje, rašo jiems muziką.

Atlikėjas yra daugelio respublikinių ir tarptautinių konkursų, tarp jų – J.Pakalnio jaunųjų atlikėjų (III vieta), „Trimito talentų“ Taline (I vieta), pučiamųjų orkestrų konkurso Palangoje (I vieta) laureatas.

Su grupėmis „Uprising Tree“, „Melted Core“, „Miško gyventojai“ jis sėkmingai pasirodė jaunųjų muzikos grupių konkursuose „Garažas“, „Platforma“, „Loftas Novus“. Pernai trimitininkas su savo danišku kvintetu „Labas Vakaras“ dalyvavo Šiaulių džiazo festivalyje.

Šiuo metu jis taip pat reiškiasi Jenso Ozmeco kvintete, Camillos Jakobsen ir Kacpero Skoliko kvartetuose, grupėse „Mood Sellers“ ir „VaTaipVat“.

Fleitininkė ir bosistė Mėta Gabrielė Pelegrimaitė studijuoja LMTA šiuolaikinę muziką ir improvizaciją, specializuojuosi laisvojoje improvizacinėje muzikoje, bet koncertuoja su skirtingų stilių muzikos grupėmis, kuria joms muziką.

Atlikėja muzikuoja „Improdimensijos“ ir „Nojo Airlines“ orkestruose, trio „Fleitų 3“ ir kituose laisvosios improvizacinės muzikos projektuose bei ansambliuose, pasirodo solo. Ją į savo projektus kviečia kompozitorius Arturas Bumšteinas ir kiti performansų kūrėjai.

Mėta dalyvavo „Improdimesijos“ renginių cikle, šiuolaikinės muzikos festivaliuose „Jauna muzika“ ir „Druskomanija“, undergraundo „Braille Satellite“ ir Malmės eksperimentinės muzikos „Intonal“ festivaliuose, ne kartą pasirodė „Vilnius Jazz“, o 2019 metais buvo patekusi į „Vilnius Jazz Young Power“ finalą su trio „I’m Out“.

Nuo 2022-ųjų atlikėja veda radijo laidą „Atsitiktinė tvarka“ radijo stotyje START FM.

Klaudija Indriliūnaitė groti elektrine gitara pradėjo Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijoje, vėliau studijavo džiazo gitarą Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijoje. 2018 metais atlikėja įstojo į šiuolaikinės muzikos ir improvizacijos specialybę LMTA, studijuodama tobulinosi meistriškumo kursuose pas daugybę laisvosios improvizacinės muzikos grandų.

Studijų metais Klaudija ėmė reikštis „Improdimensijos“ renginių cikle bei „Improdimensijos orkestre“. 2019-aisiais ji pateko į „Vilnius Jazz Young Power“ konkurso finalą su grupe „I’m Out“.

Atlikėja grojo ir grupėse „Niranjana“, „Kosmonautic“, „The Last 2 Brain Cells“, pasirodė festivaliuose „Master of Calms“, „Braille Satellite“, „Jauna muzika“, „Muzikos ruduo“, ne kartą – „Vilnius Jazz“, kituose kultūros projektuose.

Danų gitaristą Jensą Ozmecą domina skirtingų medijų ir žanrų deriniai. Jis koncertuoja su įvairiomis grupėmis Danijoje, yra grojęs taip pat Lietuvos džiazo scenose. Naujausias muzikanto projektas – garso takelis japonų siaubo filmui, kuriamas styginiams, gitarai ir perkusijai, bei rengiamas leidybai kvinteto albumas.

Danų kontrabosininkas Rasmusas Emilis Hegneris Nielsenas šiuo metu baigia magistro studijas Pietų Danijos muzikos konservatorijoje, užsiima pedagogine veikla ir muzikuoja įvairių žanrų bei muzikos stilių projektuose – nuo roko ir fanko iki džiazo, miuziklų ir orkestrinės muzikos. Atlikėjas tvirtina neatsisakantis jokių pasiūlymų, pasitaikančių jo kelyje. Jie nuvedė improvizuotoją ir į kitas šalis – Slovakiją bei Kanadą.

Danų būgnininkas ir kompozitorius Jesperas Lørupas Christensenas baigė magistro studijas Danijos nacionalinės muzikos akademijos Odensėje džiazo departamente ir iš karto įsitraukė į daugybę tarptautinių projektų. Mat muzikanto „Alma Mater“ pernai skyrė jam stipendiją karjeros plėtojimui užsienyje.

Būgnininkas jau spėjo surengti koncertų su įvairiomis grupėmis Nyderlanduose, Lenkijoje, Estijoje ir Lietuvoje. Mūsų šalyje jis gastroliavo su estų džiazo pianisto ir kompozitoriaus Rahelo Taltso kvartetu.

Per pastaruosius porą metų J.L.Christensenas įgrojo beveik dešimt albumų su tarptautiniais ansambliais, tarp jų – lietuvių saksofonininko Donato Petreikio kvartetu. 

 

 

 

 

 

 

 

Vilnius Jazz'2022

Alexander Hawkins Trio

Jungtinė Karalystė

Liudas Mockūnas - Samuel Blaser - Marc Ducret

Lietuva-Šveicarija-Prancūzija

Jievaras Jasinskis’ JJA Chamber Project

Lietuva

Hamid Drake’s Turiya: Honoring Alice Coltrane

JAV-Prancūzija-Portugalija-Norvegija-Italija

Oak Birches and Klaipėda Jazz Orchestra

Lietuva

Vadim Neselovskyi: Odessa – a Musical Walk through a Legendary City

Ukraina

Petras Vyšniauskas - Arkady Gotesman

Lietuva

Improdimensija Orchestra feat. Marc Ducret

Lietuva-Prancūzija

Greta Skaraitienė: Sounding Portraits of “Vilnius Jazz”

Lietuva

Dainius Pulauskas Acoustic Group

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2022

8 notes missing

Lietuva

Snus

Lietuva-Danija

Quark Effect

Lietuva

Dominykas Norkus

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2022 Guests

Luvhurts

Lietuva