36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

Improdimensija orchestra

Lietuva

Arnas Mikalkėnas – conduction,
Kristupas Gikas – fl
Mėta Gabrielė Pelegrimaitė – fl
Kazimieras Jušinskas – saxes
Arminas Bižys – saxes
Matas Samulionis – saxes
Liudas Mockūnas – saxes, bcl
Mindaugas Vadoklis – tp
Povilas Jurkša – eufonia, tb
Simonas Kaupinis – tb. tba
Mikas Kurtinaitis – tba
Klaudija Indriliūnaitė – elg
Dominykas Norkūnas – bag
Gediminas Stepanavičius – db
Domantas Razmus – dr

Kolektyvas debiutavo lygiai prieš metus, praėjusiame „Vilnius Jazz“ festivalyje, sužavėdamas publiką azartu, išradingumu, neįprastais ausiai skambesiais. Netrukus jį išgirdo ir Londono džiazo festivalio publika, mat „Vilnius Jazz“ inicijavo virtualų trijų lietuviškų projektų, tarp jų – „Improdimensijos orkestro“, pristatymą garsiojo festivalio programoje. Lietuvių tąkart klausėsi per keturis tūkstančius improvizacinės muzikos mėgėjų iš viso pasaulio, nepagailėjusių atlikėjams spontaniškų komplimentų.

„Improdimensijos orkestrą“ subūrė improvizacinės muzikos meistrai Liudas Mockūnas ir Arnas Mikalkėnas iš Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) Šiuolaikinės muzikos ir improvizacijos magistro studijų programos buvusių ir dabartinių studentų bei bendraminčių.

L.Mockūno kartu su kompozitoriumi Vykintu Baltaku sukurta programa ne tik įpūtė šviežio oro į LMTA koridorius, bet ir tapo gyvybinga „Improdimensijos“ platformos dalimi. Programos vaisiai akivaizdūs – orkestro nariai šauniai įsiliejo ir į pripažintų šalies džiazo meistrų projektus, tapo neatsiejama Vilniaus andergraundinio gyvenimo dalimi.

Pasak kolektyvo iniciatorių, dvejus metus trunkančios Šiuolaikinės muzikos ir improvizacijos magistro studijos prabėga nepastebimai, išsiskirti su studentais visada būna sunku, dėl to ir kilo noras vėl suburti tuos, kurie neįsivaizduoja savo muzikinio kelio be improvizacinės muzikos, išpažįsta tą pačią muzikinę estetiką ir kalba viena kalba.

Visi orkestro nariai virtuoziškai valdo savo instrumentus, yra plataus muzikinio akiračio ir nežabotos kūrybinės vaizduotės, tad jų atliekama muzika nustebina net visko girdėjusius. „Improdimensijos orkestro“ programos paremtos išskirtinai kolektyvo narių idėjomis, užrašytomis grafinėse bei tradicinės notacijos partitūrose.

Šis koncertas – puiki galimybė įsitikinti mūsų jaunosios kartos improvizuotojų profesionalumu ir kūrybingumu. Jame bus pristatyta specialiai „Vilnius Jazz“ festivaliui skirta Arno Mikalkėno kūryba.
 

Vilnius Jazz'2021

FreeFS

Lietuva

Paal Nilssen-Love’s Large Unit

Norvegija-Švedija-Danija-Suomija-Brazilija

Liudas Mockūnas - Agusti Fernandez - Christian Windfeld

Lietuva-Ispanija-Danija

Improdimensija orchestra

Lietuva

Vitalijus Gailius: Then and now or a glance at the young (non)jazz generation

Lietuva

Sainkho Namtchylak – Kazuhisa Uchihashi

Austrija-Japonija

Suo Suo

JAV-Lietuva

Lisbon Underground Music Ensemble (L.U.M.E)

Portugalija

Now We Are Here: A Tribute to Jonas Mekas

JAV-Italija-Lietuva

NoJo Airlines

JAV-Italija-Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2021

21st Century Quintet

Lietuva

Luvhurts

Lietuva

Kontrazztas

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2021 Guests

Juzt

Lietuva