36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

Kanalizacija

Lietuva

Dominykas Norkūnas – g
Danielius Pancerovas – sax

Simonas Kaupinis – tb

Ignas Kasikauskas – dr

Kas bendra tarp vamzdžių pasaulio ir improvizacinės muzikos? Pusantrų metų gyvuojanti grupė „Kanalizacija“, smagiai nardanti improvizacijų kanalais, sėkmingai įrodinėja: santechnikos principai galioja ir scenoje!

Šio kolektyvo kūryba sunkiai paklūsta klasifikacijai – joje susipina eksperimentinio roko ir sunkiojo metalo energija, akademinės ir kantri muzikos atgarsiai, laisvojo džiazo pasažai.

LMTA absolventai su skirtingais partneriais dalyvavo visuose pagrindiniuose šalies džiazo festivaliuose, taip pat „Operomanijos“, „Druskomanijos“, „Sacrum Profanum“, Raseinių šiuolaikinės muzikos festivalyje ir kituose renginiuose.

Praėjusiais metais VJYP konkurse grupė pasirodė kaip trio ir tapo jo nugalėtoja bei pelnė nominaciją geriausios džiazo standarto interpretacijos kategorijoje. Po šio konkurso prie trio prisijungė saksofonininkas Danielius Pancerovas.

Šiuo metu ansamblis įrašinėja debiutinį albumą, kuris pasirodys dar šiais metais.

Dominykas Norkūnas muzikuoti pradėjo „Ąžuoliuko“ muzikos mokykloje, o vėliau lavino įgūdžius Vilniaus kolegijos ritminės muzikos katedroje, studijavo pagal „Erasmus” programą Karališkojoje muzikos akademijoje Olborge (Danija).

2018-aisiais gitaristas baigė šiuolaikinės muzikos ir laisvos improvizacijos magistro studijas LMTA. Tais pačiais metais su Mantvydo Pranulio trio „Parxess600” jis tapo VJYP konkurso finalininku, o pernai, be konkurso „Grand Prix“, pelnė ir geriausio instrumentininko apdovanojimą.

Dominykas groja su įvairių sudėčių improvizacinės muzikos, laisvojo džiazo, fanko, „noise“ muzikos ansambliais, kitais atlikėjais, dalyvauja įvairaus žanro festivaliuose, bendradarbiauja su teatralais.

Danielius Pancerovas džiazu pradėjo domėtis savarankiškai Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijoje, kurioje džiazo skyriaus nėra, studijuodamas uostamiestyje grojo Klaipėdos džiazo orkestre. Vėliau saksofonininkas džiazo įgūdžius gilino LMTA, čia su bendramoksliais įkūrė populiarų saksofonų kvartetą „Katarsis4“, tapo grupių „The Septet“ ir „Džiazlaif“ nariu.

2017 metais su grupe „Džiazlaif“ Danielius laimėjo VJYP konkurso „Grand Prix“ ir specialųjį prizą už geriausią originalią kompoziciją, po metų įrašė Anglijoje debiutinį albumą.

Su įvairiais kolektyvais atlikėjas pasirodė visuose šalies džiazo festivaliuose, o su „Džiazlaif“ ansambliu koncertavo ir Latvijoje, Berlyne, Leipcige, kituose Vokietijos miestuose.

Simonas Kaupinis, baigęs Balio Dvariono dešimtmetę muzikos mokyklą, įstojo į tūbos klasę LMTA ir tobulinosi pagal mainų programą Gioachino Rossini konservatorijoje Italijoje. Pernai jis baigė šiuolaikinės muzikos ir improvizacijos specialybės magistro studijas LMTA.

Atlikėjas groja įvairiuose laisvosios improvizacijos ansambliuose ir projektuose su kompozitoriais, dalyvauja džiazo ir akademinės muzikos festivaliuose Lietuvoje ir svetur.

Ignas Kasikauskas baigė studijas LMTA džiazo skyriuje, taip pat sėmėsi patirties meistriškumo kursuose Italijoje, Danijoje, Suomijoje.

Igno atliekamos muzikos spektras – nuo pop- iki laisvojo džiazo. Jis muzikavo su daugeliu žinomų improvizuotojų, tarp jų – Arkadijumi Gotesmanu, Eugenijumi Kanevičiumi, Tomu Razmumi, Arnu Mikalkėnu, pasirodė „Vilnius Mama Jazz“, „Kaunas Jazz“, „Peronas Jazz“, „Saulkrasti Jazz Festival“, „Roma Summer Jazz festival“ scenose, gastroliavo Italijoje, Vokietijoje, Slovakijoje, Austrijoje, Rusijoje ir kitose šalyse.

2017 metais su grupe „Džiazlaif“ būgnininkas laimėjo VJYP konkurso „Grand Prix“, 2018-aisiais pateko į konkurso finalą su Mantvydo Pranulio trio „Parxess600”, o pernai jame varžėsi net su dviem kolektyvais – „I’m Out“ ir „Kanalizacija“.

Vilnius Jazz'2020

Improdimensija orchestra

Lietuva

DJ Extended feat. Kazimieras Jušinskas

Lietuva

Dainius Pulauskas Trio

Lietuva

Arkady Gotesman’s project Prayer

Lietuva

Arnas Mikalkėnas Trio

Lietuva

Gailė Griciūtė - Juozas Milašius

Lietuva

Low Blow

Lietuva-JAV

Užupis

JAV-Lietuva

Words and Letters

Lietuva

Milašius-Kutavičius-Naujokaitis feat. Lithuanian Young Composers Orchestra LP presentation

Lietuva

POST-SCRIPTUM: Jubiliejinis Dainiaus Pulausko 60-mečio ir DPG 25-mečio koncertas

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2020

Matt Deiman

Lietuva

Juzt

Lietuva

Lithuanian Youth Jazz Orchestra

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2020 Guests

Kanalizacija

Lietuva