36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

Dainius Pulauskas Trio

Lietuva

Dainius Pulauskas – p
Arman Isojan – db
Augustas Baronas – dr

Šis trio tik pradeda savo kūrybos kelią, yra surengęs vos porą koncertų. Pirmą kartą muzikantai scenoje susitiko prieš dvejus metus Dainiaus Pulausko akustiniame kvintete, kurį klavišininkas, kompozitorius ir grupių lyderis subūrė specialiai tarptautiniam tarpdisciplininiam projektui „The 3 Sounds of Komeda" („Trys Komedos garsai“) 2018-ųjų „Vilnius Jazz“ festivalyje. Tada atlikėjai sužavėjo klausytojus virtuoziškumu ir polėkiu, interpretuodami lenkų džiazo genijaus Krzysztofo Komedos kūrybą.

Kūryboje išbandęs įvairiausius žanrus ir partnerius D.Pulauskas visada jautė sentimentų klasikiniam trio formatui, anot jo, – vienam tobuliausių džiazo raiškos pavidalų. Jau dvylika metų jis groja ansamblyje „Baltic Jazz Trio“ su Estijos ir Latvijos džiazo korifėjais kontrabosininku Toivo Untu ir būgnininku Mariu Briezkalniu, surengė su jais dešimtis koncertų įvairių šalių scenoe, įrašė du albumus.

Tačiau šiuos muzikus skiriantys atstumai ir jų užimtumas neleidžia trijulei muzikuoti taip dažnai, kaip norėtųsi, todėl šiemet Dainius savo mėgstamam amplua pasitelkė jaunosios kartos kolegas ir jau spėjo su jais įrašyti autorinių kompozicijų albumą, kurio pristatymui skiriamas šis koncertas.

Vieno iškiliausių Lietuvos džiazo meistrų Dainiaus Pulausko kūrybos paletėje greta akustinės solo, trio ir kitų ansamblių muzikos puikuojasi simfoninis džiazas ir kūriniai bigbendui. Jis rašo muziką ir chorams, teatro spektakliams bei kino filmams, nuolat dalyvauja televizijos projektuose kaip aranžuotojas ir atlikėjas.

Nacionalinis Estijos operos ir baleto teatras yra pastatęs šiuolaikinį baletą pagal originalias D.Pulausko kompozicijas. Be to, muzikas atstovavo Lietuvai daugiataučiame autorių kolektyve kuriant Europos džiazo tinklo (EJN) himną. Jo muzika skambėjo „Euroradijo“ džiazo orkestro koncerto tiesioginėje transliacijoje Europos šalims iš Rygos.

Originalios Dainiaus kompozicijos tapo jo vadovaujamų kolektyvų sėkmės garantu. 1996-aisiais Birštono festivalyje debiutavo pirmoji D.Pulausko grupė – džiazo kvintetas, netrukus išaugęs į sekstetą, kuris tapo vienu labiausiai žinomų pasaulyje lietuviško džiazo kolektyvų. 2001 metais sekstetas pelnė Lietuvos muzikų sąjungos „Auksinį diską“, skiriamą geriausiems šalies metų muzikantams. 2004-aisiais jam buvo įteiktas Lietuvos instituto apdovanojimas „LT tapatybė“ už lietuvių džiazo populiarinimą pasaulyje.

Nuo 2004-ųjų visi Dainiaus Pulausko džiazo kolektyvai, atliekantys išimtinai jo muziką, pradėti vadinti „Dainius Pulauskas Group“ (DPG). Jie dar plačiau išgarsino pasaulyje Lietuvą: apkeliauta daugiau kaip 150 festivalių 35 valstybėse, keturiuose žemynuose.

DPG pirmoji iš Lietuvos įžengė į Malaizijos, Indonezijos, Pietų Afrikos Respublikos, Egipto, Etiopijos, Pietų Korėjos scenas. Grupei plojo prestižinių Otavos, Londono, Tokijo, Vašingtono džiazo festivalių publika. Praėjusią žiemą DPG jau trečią kartą leidosi į dideles gastroles po Indiją, kur yra išbandžiusi jau beveik visas svarbiausias džiazo scenas.

Nueitą kolektyvo kelią įamžino 9-asis jo albumas „The Best of 20 Years”, pristatantis geriausius visų laikų Dainiaus Pulausko grupės kūrinius. Maestro kūryba įamžinta net 19 autorinių albumų, dviejuose autoriniuose DVD, 9 džiazo rinkiniuose.

Kūrėjas bendradarbiauja ne tik su džiazo atstovais, bet ir su liaudies bei akademinės muzikos atlikėjais. Jis dalyvavo bendruose tarptautiniuose projektuose su Latvijos radijo bigbendu, muzikantais iš JAV, Prancūzijos, Izraelio, Pietų Korėjos, Italijos, Suomijos, Vokietijos, Rusijos.

Klavišininkas yra surengęs solinių pasirodymų tarptautiniuose Liepojos ir Prahos džiazo pianistų festivaliuose, Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje. Jis apdovanotas „Bravo“ prizu (1999 m.) geriausiam metų Lietuvos džiazo muzikantui, tarptautinio „Yesterday“ konkurso Piarnu (Estija) Didžiuoju prizu (1999 m.) už geriausią J.Lennono ir P.McCartney dainos aranžuotę, Birštono džiazo festivalio, „Vilnius Jazz“ ir „Kaunas Jazz“ apdovanojimais už nuopelnus Lietuvos džiazui, du kartus nominuotas Lietuvos nacionalinei kultūros ir meno premijai.

Kontrabosininkas Armanas Isojanas studijavo smuiko specialybę Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijoje, vėliau baigė kontraboso studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Profesionalią karjerą jis pradėjo uostamiestyje – grojo Klaipėdos muzikiniame teatre, Jurgio Barakausko diksilende, Kęstučio Sovos kvintete. Muzikantas pasirodo įvairiuose projektuose, dalyvavo pagrindiniuose Lietuvos džiazo festivaliuose, taip pat „Jazznica 2011” festivalyje Slovakijoje, tarptautiniame projekte „Divercities Grenoble 2012“ Prancūzijoje.

2013 metais Armanas pelnė specialų prizą „Vilnius Jazz Young Power“ konkurse kaip grupių „R.A.D.D.“ ir „Legentet“ bosininkas, o su „R.A.D.D.“ laimėjo pagrindinį konkurso prizą.

Augustas Baronas intensyviai koncertuoti pradėjo dar būdamas moksleivis – su bigbendu „The Magic Time Orchestra“ jis grojo įvairiuose festivaliuose Lietuvoje, Latvijoje, Vokietijoje ir Švedijoje.

Baigęs bakalauro studijas Hagos karališkojoje konservatorijoje ir magistro studijas – Amsterdamo konservatorijoje, atlikėjas grįžo su šeima į Lietuvą.

Čia jis koncertuoja su žinomais Lietuvos džiazo muzikantais Kęstučiu Vaiginiu, Dmitrijumi Golovanovu, Veronika Čičinskaite-Golovanova, Leonardu Pilkausku, Domu Aleksa, Dominyku Vyšniausku ir kitais, o užsienyje dažnai pasirodo su italų saksofonininko Claudio Jr De Rosa tarptautiniu džiazo kvartetu. Su šiuo kolektyvu grojo „Nord See Jazz“, Umbrijos ir kitose prestižinėse Europos džiazo scenose.

Vilnius Jazz'2020

Improdimensija orchestra

Lietuva

DJ Extended feat. Kazimieras Jušinskas

Lietuva

Dainius Pulauskas Trio

Lietuva

Arkady Gotesman’s project Prayer

Lietuva

Arnas Mikalkėnas Trio

Lietuva

Gailė Griciūtė - Juozas Milašius

Lietuva

Low Blow

Lietuva-JAV

Užupis

JAV-Lietuva

Words and Letters

Lietuva

Milašius-Kutavičius-Naujokaitis feat. Lithuanian Young Composers Orchestra LP presentation

Lietuva

POST-SCRIPTUM: Jubiliejinis Dainiaus Pulausko 60-mečio ir DPG 25-mečio koncertas

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2020

Matt Deiman

Lietuva

Juzt

Lietuva

Lithuanian Youth Jazz Orchestra

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2020 Guests

Kanalizacija

Lietuva