36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

I’m Out

Lietuva

Klaudija Indriliūnaitė - g

Mėta Gabrielė Pelegrimaitė – fl, b

Ignas Kasikauskas - dr


Grupė susibūrė specialiai šiam konkursui, tačiau jos nariai yra groję kartu ir kituose projektuose. Muzikantus sieja studijos LMTA, improvizacinės muzikos trauka, profesinis aktyvumas ir kūrybingumas.

Trio finale atliks kolektyvinę kompoziciją „Shaggsstyle groove“.

Klaudija Indriliūnaitė mokėsi groti gitara Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijoje, vėliau baigė džiazo bakalauro studijas Vytauto Didžiojo universiteto muzikos akademijoje, o šiuo metu studijuoja šiuolaikinę ir improvizacinę muziką LMTA, tobulinasi įvairiuose meistriškumo kursuose.

Gitaristė bendradarbiauja su improvizacinės muzikos meistrais Juozu Milašiumi ir Arnu Mikalkėnu, neseniai grojo su LMTA studentais Matso Gustafssono suburtame improvizacinės muzikos kolektyve. Jai teko pasirodyti „Jaunos muzikos“, „Kultūros nakties“, „Muziejų nakties“, „Master of calms“ festivaliuose.

Mėta Gabrielė Pelegrimaitė baigia LMTA magistro studijas šiuolaikinės muzikos ir improvizacijos kurse, taip pat tobulinasi meistriškumo kursuose Lietuvoje ir užsienyje.

Ji plačiai koncertuoja improvizacinės muzikos scenose bei džiazo festivaliuose: su grupe „One Two Free“ pasirodė Šiluvos meno bienalėje ir „TEMAFest“, su grupe „Two Free“ – cikle „Improdimensija“, neseniai dalyvavo festivalyje „Sacrum Profanum“, yra grojusi „Saulkrasti Jazz“ festivalyje Latvijoje, „Vilnius Jazz“.

Atlikėja bendradarbiavo su daugeliu žinomų, įvairiems žanrams atstovaujančių muzikų, tarp jų – Daliumi Naujokaičiu, Arnu Mikalkėnu, Kazimieru Jušinsku, Artūru Bumšteinu, Antonu Lukoszevieze, Gaile Griciūte.

Ignas Kasikauskas sėdo prie būgnų tik paauglystėje ir iš karto suprato, kad tai – jo pašaukimas, tad netrukus pasišventė šiam instrumentui Vilniaus konservatorijoje, vėliau baigė studijas LMTA džiazo skyriuje. Būgnininkas taip pat sėmėsi patirties meistriškumo kursuose Italijoje, Danijoje, Suomijoje.

Igno atliekamos muzikos spektras – nuo pop- iki laisvojo džiazo. Jis muzikavo su daugeliu žinomų improvizuotojų, tarp jų – Arkadijumi Gotesmanu, Eugenijumi Kanevičiumi, Tomu Razmumi, Arnu Mikalkėnu, pasirodė „Vilnius Mama Jazz“, „Kaunas Jazz“, „Peronas Jazz“, „Saulkrasti Jazz Festival“, „Roma Summer Jazz festival“ scenose, gastroliavo Italijoje, Vokietijoje, Slovakijoje, Austrijoje, Rusijoje ir kitose šalyse.

2017 metais su grupe „Džiazlaif“ būgnininkas laimėjo VJYP konkurso „Grand Prix“, o šiemet sieks šio apdovanojimo net su dviem kolektyvais – „I’m Out“ ir „Kanalizacija“.  

Vilnius Jazz'2019

Sofia Rei & JC Maillard

Argentina-JAV

Tommy Got Waxed

Nyderlandai-Lietuva

Hermia-Ceccaldi-Darrifourcq

Belgija-Prancūzija

The Art Ensemble of Chicago - 50th Anniversary

JAV

Ganelin-Vyšniauskas-Pashkevich-Gotesman

Izraelis-Latvija-Lietuva

Rodrigo Amado Motion Trio feat. Alexander von Schlippenbach

Portugalija-Vokietija

Ian Patterson: "Great Black Music: From Africa to Saturn and Beyond"

Airija

Milasius Power Band

Lietuva

Sun Ra Arkestra

JAV

Mockūnas-Mikalkėnas-Berre

Lietuva-Norvegija

Murray – Håker Flaten – Nilssen-Love

JAV-Norvegija

 
Vilnius Jazz Young Power 2019

VR Quartet

Lietuva

I’m Out

Lietuva

MartisMatisLukisVainius

Lietuva

Kanalizacija

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2019 Guests

Castor Stetson

Lietuva