36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

Dvi iš Jos

Lietuva

Greta Šimkutė - voc
Viktorija Raibužytė - voc
Anastasija Šanina - p
Dominykas Žernys - g
Kristupas Kmitas – dr

Grupė susibūrė specialiai šiam konkursui dviejų kūrybingų vokalisčių iniciatyva. Išėjusios Vladimiro Čekasino mokyklą merginos panoro savarankiškai tęsti savitos muzikinės kalbos bei originalių saviraiškos formatų paieškas.

Visi grupės nariai yra muzikavę su V.Čekasinu jo projektuose „Ethnic Process 2016” ir „Etcnic Waves 2018”, dalyvauja įvairių stilių muzikos festivaliuose ir konkursuose.

„Vilnius Jazz Young Power“ konkurso finale kvintetas atliks Viktorijos ir Gretos kompoziciją „Train“.

Greta Šimkutė yra viena iš grupės lyderių ir įkūrėjų. Charizmatiška, humoro nestokojanti atlikėja gimė ir užaugo džiazo tradicijas puoselėjančiame uostamiestyje. Kelią į muziką ji pradėjo Klaipėdos Jeronimo Kačinsko muzikos mokykloje, džiazo klasėje.

Pamėgusi tradicinį džiazą ir braziliškas bosanovas atlikėja stengiasi nesprausti savęs į konkrečios stilistikos rėmus. Šių metų pavasarį ji išbandė jėgas naujoje alternatyvaus roko grupėje „MORII“, kuri jungia savo kūryboje skirtingus muzikos stilius – nuo roko, progresyvaus metalo iki džiazo. Grupė užėmė antrąją vietą alternatyvios muzikos festivalio „Rumshk“ konkurse.

Šiais metais Greta baigė vokalo studijas Vilniaus kolegijos Menų ir kūrybinių technologijų fakulteto Populiariosios muzikos studijų programoje ir tapo LMTA šiuolaikinės muzikos ir improvizacijos studijų programos pirmakurse.

Ji aktyviai koncertuoja didžiuosiuose Lietuvos miestuose su duetu „Jazz Duet“, „Retro Band“, „G Band“, bando jėgas „Dvi iš Jos“ projekte ne tik kaip vokalistė, bet ir kaip kompozitorė.

Viktorija Raibužytė – antroji grupės lyderė ir idėjos autorė. Muzikos mokytis ji pradėjo Plungės M.K.Oginskio menų mokyklos estradinio dainavimo klasėje, 2014 m. baigė kaip laisva klausytoja klasikinio dainavimo kursą LMTA, o šiemet – populiariosios muzikos krypties vokalo studijas Vilniaus kolegijoje.

„Erasmus“ mainų programa suteikė Viktorijai galimybę pasimokyti ir Londono muzikos kolegijoje, kur ji subūrė džiazo projektą „The Immigrants”.

Studijuodama solistė ypač žavėjosi bliuzu, įkūrė sparčiai kylančią bliuzo grupę „BluesBerries”. Ji taip pat aktyviai koncertuoja su grupe „Mannazz”, daug širdies atiduoda projektui „Dvi iš Jos”.

Anastasija Šanina skambinti fortepijonu pradėjo Vilniaus Algirdo muzikos mokykloje, vėliau studijavo Vilniaus kolegijos Menų ir kūrybinių technologijų fakultete, Ritminės muzikos katedroje.

Šiuo metu ji daug muzikuoja su vokaliste Elžbieta Oleškevič. Merginos parengė projektą „Jazz Vibrations", kurį sėkmingai pristatė sostinės „White Piano Hall" koncertų salėje ir tarptautiniame menų festivalyje „Trans Misje 2018" (Lenkija, Ržešovas).

Eksperimentinės muzikos atlikėjas, bosininkas ir kompozitorius Dominykas Žernys pernai baigė boso gitaros specialybę Vilniaus kolegijoje, šiuo metu studijuoja LMTA. Jis jau yra tapęs VJYP konkurso finalininku su grupėmis „Nostrum“ ir „Brave Noises“.

Dominyko bosas taip pat skambėjo improvizacinės muzikos projektuose „VR Quartet“, „Strings of Earth“, „Soul Biscuits“, „Mindaugas Stumbras Ensemble“. Jis intensyviai kuria ir įrašinėja savo kompozicijas.

Kristupas Kmitas muzikanto kelią pradėjo sostinės Balio Dvariono dešimtmetėje muzikos mokykloje, o pažintį su džiazu - grodamas šios mokyklos bigbende. 2015 metais jis baigė studijas Vilniaus kolegijos Ritminės muzikos katedroje, šiuo metu studijuoja improvizaciją LMTA magistrantūroje.

K. Kmitas bendradarbiauja su teatro kūrėjais, atlieka muziką spektakliuose, yra grojęs įvairiuose festivaliuose, tarp jų – „Vilnius Mama Jazz“, „Granatos Live“, „Bliuzo Naktys“, „Vilnius Music Week“, Karklės festivalyje.

Būgnininko atvirumą įvairiai muzikai liudija ir jo veikla grupėse „Pilnatys“, „Baltasis Kiras“, "In albedo", šiuolaikinio džiazo kolektyvuose „Mindaugas Stumbras Ensemble“ bei „N-Atomic Trio“.

Vilnius Jazz'2018

Nate Wooley’s Knknighgh Quartet

JAV

Alexander Hawkins - Sofia Jernberg

JK-Švedija

Vincent Courtois

Prancūzija

Brian Marsella Trio

JAV

Ping Machine

Prancūzija

Reinless

Lietuva

Paweł Brodowski: "Krzysztof Komeda – a visionary pioneer of European Jazz"

Lenkija

Shai Maestro Trio

Izraelis

Komeda’s Incarnations

Lenkija-Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2018

Parxess 600

Lietuva

D.Jurevičius Group

Lietuva

Dushna

Lietuva

Dvi iš Jos

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2018 Guests

Džiazlaif

Lietuva