36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

D.Jurevičius Group

Lietuva

Deimantas Balys Jūrevičius - g
Donatas Petreikis - saxes
Domas Žeromskas - p
Nojus Drąsutis – b
Domantas Razmus – dr

Grupė gyvuoja dvejus metus, pernai tapo VJYP konkurso finalininke ir pelnė jo apdovanojimą už geriausią standarto interpretaciją. Dabar kvintetas vėl bando laimę kiek pasikeitusios sudėties. Konkurso finalui jis parengė grupės lyderio kompoziciją „Sinclair“.

Deimantas Jūrevičius studijavo Vilniaus konservatorijoje bei Danijos karališkoje muzikos akademijoje Olborge, tęsė mokslus Vilniaus kolegijos ritminės muzikos katedroje, o šiuo metu yra LMTA šiuolaikinės muzikos ir laisvojo džiazo specialybės magistrantas.

Gitaristas grojo įvairiausiose grupėse, tarp jų – „Soul Syrup“, „Such’a’Trip“, „TribalVibe“, „Diama“, „Maneuver“, „VR Quartet“, dalyvavo „Saeby Jazzfestival“ (Danija), „Kaunas Jazz“, „PIN dienų“, „Vilnius Mama Jazz“ festivaliuose.

Šiuo metu Deimantas pristatinėja savo autorinę programą ir dalyvauja tarptautiniuose projektuose.

Donatas Petreikis baigė fortepijono specialybę Skuodo menų mokykloje, bet nutarė toliau studijuoti saksofoną – įstojo į Vilniaus konservatoriją ir LMTA, o šiuo metu tęsia mokslus Danijoje.

Muzikantas groja popgrupėje „Saulės broliai“, džiazo kvartetuose „R.A.D.D.” ir „Apricity”, grupėje „The Septet“, bendradarbiauja su žinomais Lietuvos džiazo kūrėjais Dmitrijumi Golovanovu, Andrejumi Polevikovu, Eugenijumi Kanevičiumi, Pauliumi Volkovu, Mindaugu Vadokliu.

2013 metais Donatas buvo pripažintas geriausiu VJYP instrumentininku, be to, pelnė tokį titulą ir konkurse „GrocK”, tapo tarptautinio džiazo muzikantų konkurso Rostove prie Dono (Rusija) laureatu.

Jo lankstumą liudija plati žanrinė festivalių, kuriuose dalyvavo, paletė: „Vilnius Mama Jazz“, „Vilnius Jazz“, „Ignalina Jazz”, „Tallin Jazz one”, „Tudengijazz” (Estija), „Saulkrasti Jazz Festival“ (Latvija), dainuojamosios poezijos festivalis „Tai - aš”, „Senamiesčio žiogas“, „Sostines dienos”, „Tebūnie naktis”, „Vilnius Gdanske“ ir daugelis kitų.

Domas Žeromskas jau pasirodė beveik visose svarbiausiose Lietuvos džiazo scenose, bendradarbiavo su žymiais Lietuvos džiazo kūrėjais. Pernai jis buvo pripažintas VJYP konkurso atradimu.

Pradėjęs mokytis džiazo pas Olegą Molokojedovą, jaunuolis netrukus buvo įtrauktas į Vytauto Labučio ansamblių veiklą, kartu su juo įkūrė grupę „Silent Blast”, kurią kelerius metus globojo ir į gastroles užsienyje siuntė festivalis „Kaunas Jazz”.

Pavasarį Domas įrašė su žymiais Lietuvos džiazo atlikėjais ir svečiais iš užsienio savo debiutinį albumą, kuris šiuo metu ruošiamas leidybai, o vasarą mokėsi iš džiazo korifėjų Berklio muzikos koledžo Bostone programoje ir gavo stipendiją bakalauro studijoms šioje mokykloje.

Nojus Drąsutis atkreipė į save dėmesį dar mokydamasis Balio Dvariono dešimtmetėje muzikos mokykloje, kur įspūdingai reiškėsi saksofonininko V.Labučio suburtame moksleivių džiazo ansamblyje, koncertavo su juo šalies džiazo festivaliuose.

Bosininkas laimėjo pirmąsias vietas su Olego Molokojedovo vadovaujamu džiazo ansambliu tarptautiniame džiazo konkurse „Don Chento Jazz“ Kaliningrade bei tarptautiniame konkurse „Muzika be sienų“, įsiamžino šio ansamblio kompaktiniame diske.

Nojaus kartu su keturiais muzikos mokyklos bendramoksliais įkurta grupė „Made in 234“ 2014-aisiais laimėjo VJYP konkurso „Grand Prix“, o po metų – pagrindinį prizą studentų džiazo konkurse Tirgu Mureše (Rumunija).

N.Drąsutis taip pat groja V.Labučio grupėje „Silent Blast“. Jis pasirodė beveik visuose didžiuosiuose Lietuvos džiazo festivaliuose bei Latvijos „Saulkrasti Jazz“.

Domantas Razmus 2017 metais baigė bakalauro studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijos džiazo skyriuje. Jau nuo 2012 metų jis sėkmingai koncertuoja su žinomais Lietuvos džiazo bei kitų stilių muzikantais, tarp jų - Dmitrijumi Golovanovu, Kęstučiu Vaiginiu, Vyčiu Nivinsku, Vyčiu Smolskumi, Armanu Isojanu, Klaudijumi Štuopiniu.

2012 metais D.Razmus laimėjo ,,Vilnius Jazz Young Power” konkurso ,,Grand Prix” su grupe ,,R.A.D.D.”, o 2016-aisiais - su grupe ,,TDT”. 2017 metais jam skirta pirmoji vieta būgnininkų konkurse ,,Tamsta Drumday”. Nuo 2016-ųjų jis yra džiazo kvinteto „Cinamon“ narys, koncertavo su juo Lietuvoje ir Vokietijoje.

Būgnininkas sukaupė nepaprastai spalvingą išraiškos priemonių arsenalą. Jo grojimo stiliui būdingi pop-, funko, ,,fusion” elementai, jis semiasi įkvėpimo tradiciniame džiaze, nuo paauglystės pamėgtoje hardroko ir pankroko muzikoje, yra linkęs į avangardinius ir ,,free” džiazo ieškojimus.

Vilnius Jazz'2018

Nate Wooley’s Knknighgh Quartet

JAV

Alexander Hawkins - Sofia Jernberg

JK-Švedija

Vincent Courtois

Prancūzija

Brian Marsella Trio

JAV

Ping Machine

Prancūzija

Reinless

Lietuva

Paweł Brodowski: "Krzysztof Komeda – a visionary pioneer of European Jazz"

Lenkija

Shai Maestro Trio

Izraelis

Komeda’s Incarnations

Lenkija-Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2018

Parxess 600

Lietuva

D.Jurevičius Group

Lietuva

Dushna

Lietuva

Dvi iš Jos

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2018 Guests

Džiazlaif

Lietuva