36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

Reinless

Lietuva

Jievaras Jasinskis – tb
Liutauras Janušaitis – ts
Valerijus Ramoška – tp
Laurynas Lapė – tp
Vytis Smolskas – keyb
Tomas Dičiūnas – p
Pranas Kentra – g
Paulius Volkovas – g
Paulius Vaicekauskas –b
Jonas Gliaudelis –dr
Vytis Vainilaitis – perc

Grupė debiutavo 2014 metais „Broma Jazz“ festivalyje Kėdainiuose. Būtent šio festivalio rengėjas Vitalis Vidikas pasiūlė Jievarui Jasinskiui įkurti kolektyvą ir jam rašyti muziką.

Trombonininkas subūrė savo vertinamus muzikantus ir ėmėsi įgyvendinti drąsias kūrybos vizijas. Ne veltui grupė pasivadino „Reinless“ - išvertus į lietuvių kalbą, tai reiškia „nepažaboti“, „nevaldomi“. Grupės nariai su tuo gal ir nesutiktų, nes Jievaras jų partijas užrašo pakankamai tiksliai. Tačiau ritmiška, energinga lyderio muzika, kurioje susilieja fankas, soulas, rokas ir džiazo improvizacijos, pavadinimą visiškai pateisina.

Kolektyvas grojo daugelyje Lietuvos džiazo festivalių – Nidos džiazo maratone, Birštono, Šiaulių džiazo šventėse, „Vilnius Mama Jazz“, Kaišiadorių „Ragas Jazz“, kasmet dalyvauja „Broma Jazz“ festivalyje.

2017-aisiais „Reinless“ išleido debiutinį albumą „Sus Signal“, o nuo 2018-ųjų prisistato su nauja programa, kurią atlieka jau nebe aštuoni, o 11 muzikantų. Prie nuolatinių grupės narių prisijungė klavišininkas Tomas Dičiūnas, gitaristas Pranas Kentra ir perkusininkas Vytis Vainilaitis.

Jievaras Jasinskis baigė trombono specialybę Balio Dvariono dešimtmetėje muzikos mokykloje, po to – Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA). Dešimt metų jis grojo ir kūrė muziką grupėje „Bekešo vilkai", taip pat buvo grupių „InCulto“, „Saulės kliošas“, „Skamp“ narys, 2014-aisiais įkūrė grupę „Reinless“.

Įvairiems kolektyvams Jievaras aranžavo per 400 dainų. Šiuo metu jis yra Kauno bigbendo trombonų grupės kocertmeisteris, muzikos aranžuotojas, kartais stoja ir prie bigbendo dirigento pulto. Jievaras taip pat groja Vilniaus džiazo orkestre, talkina kaip aranžuotojas ir muzikantas įvairiuose televizijos projektuose.

Trimitininkas Valerijus Ramoška – 2014 metų Birštono festivalio Didžiojo prizo laimėtojas. Jis nuolat pasirodo džiazo festivaliuose su įvairiais kolektyvais, yra Kauno bigbendo artistas, nuolatinis Dainiaus Pulausko grupių (DPG) narys. Su DPG Valerijus grojo daugiau kaip 120 festivalių, aplankė per 30 pasaulio šalių.

Trimitininkas groja solo ir su kitais šalies bigbendais, muzikuoja įvairių sudėčių kameriniuose ansambliuose, dalyvauja televizijos projektuose. Jo trimitas skamba ir šiuolaikinės akademinės muzikos scenoje. Daug laiko Valerijus skiria pedagoginei veiklai.

Laurynas Lapė studijavo trimitą Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijoje, LMTA ir Malmės muzikos akademijoje Švedijoje. Gyvendamas svetur jis grojo švedų ansamblyje „Aero Brass“, Helsinborgo ir Malmės simfoniniuose orkestruose, dirbo Malmės operos teatro orkestre.

Nuo 2008 metų trimitininkas dirba Lietuvos nacionaliniame simfoniniame orkestre. Jis taip pat yra pučiamųjų kvinteto „Vilnius Brass“, „Protoberus Brass“, „Gaidos“ ansamblio narys, nuo 2009-ųjų - LMTA dėstytojas.

Saksofonininkas ir kompozitorius Liutauras Janušaitis yra pirmasis lietuvis, baigęs (2011 m.) džiazo žvaigždžių kalve vadinamą Berklio muzikos koledžą Bostone (JAV). Prieš tai jis studijavo džiazo saksofoną LMTA.

Liutauras yra koncertavęs su daugeliu Lietuvos džiazo, fanko ir popmuzikos atlikėjų bei grupių, tarp jų - „Saulės kliošas“, „A.I.R.“, „Skamp“, „InCulto“, „D‘Orange“, kūrė joms aranžuotes. Jis pasirodo ir su akademinės muzikos kolektyvais, buvo vienas salsos orkestro įkūrėjų Lietuvoje.

Šiemet Liutauro Janušaičio daina „Amžinai“ laimėjo antrą vietą radijo lietuviškos dainos konkurse. Kitas svarbus naujas saksofonininko darbas – autorinis džiazo albumas „Two Different Sides“. Šiuo metu atlikėjas sėkmingai reiškiasi ir kaip džiazo kvarteto lyderis.

Nuo 2013-ųjų rudens saksofonininkas yra DPG narys, dalyvavo su ja Otavos, Londono, svarbiausiuose Afrikos, Indijos, Kinijos, Japonijos festivaliuose, pasirodė kituose kraštuose. Jis nuolat bendradarbiauja ir su Japonijos bei Skandinavijos muzikantais, įrašė su jais ne vieną autorinį albumą, daug gastroliuoja.

Pianistas ir kompozitorius Vytis Smolskas yra vienas įdomiausių Lietuvoje eksperimentuotojų elektroniniais klavišiniais instrumentais. Į džiazą jis pasuko, baigęs klasikinio fortepijono klasę Nacionalinėje M.K.Čiurlionio menų mokykloje ir bakalauro studijas LMTA. Po to jis perėjo į Džiazo skyrių ir baigė mokslus Hagos karališkojoje konservatorijoje.

Vytis sėkmingai dalyvavo LMTA „Džiazo improvizacijos“ (2007 ir 2011 m.), „Vilnius Jazz Young Power“ (2008 m.) ir Rostovo prie Dono (Rusija, 2014 m.) konkursuose. Su grupe „Makchu Pikchu“ jis pelnė M.A.M.A. apdovanojimuose „Metų proveržio“ apdovanojimą.

Klavišininkas kūrybingai reiškėsi ir grupėse „Pieno Lazeriai“, „Jing’a’Ling“, „Soul Moustache“, bendradarbiavo su daugeliu džiazo vokalisčių, dalyvavo „Vilnius Jazz“, „Vilnius Mama Jazz“, Birštono ir Kauno džiazo festivaliuose, grojo Vokietijoje, Olandijoje, Jungtinėje Karalystėje, Islandijoje, Latvijoje, Estijoje, Rusijoje, Ukrainoje, Baltarusijoje ir Kazachstane.

Džiazo pianistas bei gitaristas Tomas Dičiūnas dėsto LMTA bei vadovauja šios mokyklos bigbendui. Atlikėjas dalyvavo daugelyje šalies muzikos festivalių, tarp jų - „Vilnius Jazz“, „Vilnius Mama Jazz“, „Birštonas“, Nidos džiazo maratone, „Be Together“. 2013 metais jis užėmė pirmą vietą LMTA rengiamame tarptautiniame pianistų konkurse "Džiazo improvizacija". Tomą domina įvairios šiuolaikinės bei džiazo muzikos jungtys.

Pranas Kentra studijavo Vilniaus kolegijoje, LMTA ir „Prince Claus“ konservatorijoje Olandijoje. Jis bendradarbiavo su daugeliu Vilniaus džiazo kūrėjų, Olandijos, Bulgarijos, Kinijos muzikantais, su Šv.Kristoforo bei Klaipėdos kameriniais orkestrais, Kauno ir Vilniaus bigbendais, šiuolaikinės akademinės muzikos kompozitoriais.

2013 metais Kentros trio laimėjo „Gitarų šėlsmo“ konkursą Vilniuje, 2014-aisiais jo grupė Olandijoje išleido debiutinį albumą „Vague Memoirs”. Gitaristas groja ir šiuolaikinės akademinės muzikos ansamblyje „Synaesthesis”, įrašė su šiuo ansambliu albumą. Kaip įvairių projektų dalyvis Pranas pasirodė Olandijoje, Vokietijoje, Liuksemburge, Šveicarijoje, Bulgarijoje, Slovėnijoje, Baltijos šalyse. Greta meninės veiklos jis dėsto Kauno Vytauto Didžiojo universiteto muzikos akademijoje bei Juozo Gruodžio konservatorijoje.

Paulius Volkovas mokėsi Vilniaus kolegijos menų fakultete, nuo studijų metų dalyvauja džiazo festivaliuose ir konkursuose kaip atlikėjas ir kompozitorius. 2006-aisiais jo trio laimėjo pirmąją vietą tarptautiniame konkurse „Džiazo fontanas“ Panevėžyje. Tais pačiais metais „Vilnius Jazz Young Power” konkurse jo grupės aranžuotė buvo pripažinta geriausia, o su grupe „Magic Mushrooms” gitaristas pelnė antrąją vietą.

Paulius dalyvavo grupių „Jing’a Ling“, „Saulės Kliošas“, „Migloko“, „The Ditties“, „The Schwings“, „Baisios Stygos“, „Mad Harmonix“ projektuose. Su įvairiais kolektyvais pasirodė Vokietijoje, Lenkijoje, Turkijoje, Prancūzijoje, Baltarusijoje, Estijoje, Latvijoje.

Paulius Vaicekauskas studijuoja LMTA, koncertuoja su džiazo ir pramoginės muzikos grupėmis. Su įvairiais kolektyvais jis dalyvavo „Vilnius Mama Jazz“ ir „Broma Jazz“ festivaliuose, „Vilnius Jazz Young Power“ ir „Džiazo fontano“ konkursuose.

Jonas Gliaudelis yra nacionalinių ir tarptautinio („Saulkrasti Jazz 2013“ Latvijoje) būgnininkų konkursų laureatas, „Vilnius Jazz Young Power“ konkurso finalininkas. Atlikėjas groja įvairaus žanro muzikos projektuose su profesionalais ir studentais, yra savitų ansamblių „Vilnius Vibe Trio“ ir „Woop Trio“ narys, reiškiasi kaip gabus muzikos kūrėjas.

Vytis Vainilaitis baigė Vilniaus konservatoriją, mokėsi Manhaimo muzikos ir vaizduojamojo meno akademijoje (Vokietija), LMTA džiazo katedroje. Būgnininkas pasirodė per 60-yje įvairių projektų Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Rusijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje, Vengrijoje, Slovėnijoje, JAV, bendradarbiavo su daugeliu Lietuvos džiazo ir popmuzikos autoritetų.

Vilnius Jazz'2018

Nate Wooley’s Knknighgh Quartet

JAV

Alexander Hawkins - Sofia Jernberg

JK-Švedija

Vincent Courtois

Prancūzija

Brian Marsella Trio

JAV

Ping Machine

Prancūzija

Reinless

Lietuva

Paweł Brodowski: "Krzysztof Komeda – a visionary pioneer of European Jazz"

Lenkija

Shai Maestro Trio

Izraelis

Komeda’s Incarnations

Lenkija-Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2018

Parxess 600

Lietuva

D.Jurevičius Group

Lietuva

Dushna

Lietuva

Dvi iš Jos

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2018 Guests

Džiazlaif

Lietuva