36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

Džiazlaif

Lietuva

Kazimieras Jušinskas – as,ss
Arminas Bižys - as
Danielius Pancerovas - bs
Aurelijus Užameckis - db
Ignas Kasikauskas – dr

Ši alternatyvios muzikos grupė susibūrė prieš metus, o jos branduolį sudaro saksofonininkų kvarteto „Katarsis4“ nariai.

Visi „Džiazlaif“ muzikantai, išskyrus kontrabosininką, studijuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA), jau bandė laimę „Vilnius Jazz Young Power“ konkurse.

Kvinteto nariai drauge kuria savo originalų repertuarą. Kolektyvinę kopoziciją „Bandyso“ jie parengė ir konkurso finalui.

Kazimieras Jušinskas mokytis muzikos pradėjo Alytaus muzikos mokykloje, grojo Alytaus jaunimo simfoniniame orkestre, tapo Juozo Pakalnio konkurso laureatu. Susidomėjęs džiazu, saksofonininkas tęsė studijas Vilniaus konservatorijoje, grojo „Magic Time“ bei konservatorijos bigbenduose, dalyvavo MIDI roko operos projekte.

Šiuo metu K.Jušinskas studijuoja LMTA, yra grupių „Džiazlaif“, „The Septet“, saksofonų kvarteto „Katarsis4“ narys. Soprano ir alto saksofonais grojantis muzikas dalyvavo „Vilnius Mama Jazz“, „Kaunas Jazz“ ir „Peronas Jazz“ džiazo festivaliuose.

Arminas Bižys yra Juozo Pakalnio konkurso nugalėtojas. Muziko kelią jis pradėjo įstojęs į Vilniaus konservatoriją, šiuo metu studijuoja LMTA.

Baritoniniu bei alto saksofonais grojantis muzikantas reiškiasi įvairaus žanro kolektyvuose – jis yra saksofonų kvarteto „Katarsis4“, grupių „Džiazlaif“, „Miško Gyventojai“, šiuolaikinės muzikos ansamblio „Syneasthesis“ narys, Vidaus reikalų ministerijos reprezentacinio pučiamųjų orkestro artistas.

Danielius Pancerovas pradėjo domėtis džiazu Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijoje, čia kaupė žinias savarankiškai, nes džiazo skyriaus mokykloje nėra.

Vėliau jis grojo su Klaipėdos džiazo orkestru ir grupe „Funk in“ uostamiesčio „Pilies džiazo festivalyje“, su LMTA bigbendu – „Kaunas Jazz“ ir „Vilnius Mama Jazz“ festivaliuose.

Šiuo metu saksofonininkas yra grupių „Katarsis4“, „The Septet“ narys, dalyvauja įvairiuose meno projektuose Lietuvoje ir už jos ribų.

Aurelijus Užameckis atstovauja ir džiazo, ir klasikinės muzikos scenai, yra nacionalinių konkursų laureatas. Jis dalyvauja abiejų žanrų festivaliuose, tarp jų – „Gaida“, „Be Stogo”, „Kaunas Jazz”, „Peronas Jazz”.

Kontrabosininkui teko tobulintis Petru Iugos, Wolfganog Harrerio, Miloslavo Jelíneko, Božo Paradžiko meistriškumo kursuose.

Šiuo metu jis aktyviai reiškiasi džiazo ir improvizacinės muzikos projektuose, bendradarbiauja su kitų disciplinų menininkais. Su improvizacinės stovyklos „Agata Langai“ ansambliu jis išleido albumą „Langai į“.

Ignas Kasikauskas sėsti prie būgnų išdrįso tik paauglystėje, bet iš karto suprato, jog tai – jo pašaukimas. Studijuodamas LMTA būgnininkas semiasi patirties ir meistriškumo kursuose Italijoje, Danijoje, Suomijoje.

Ignas muzikavo su daugeliu žinomų džiazo atlikėjų, tarp jų – Arkadijumi Gotesmanu, Eugenijumi Kanevičiumi, Tuo Razmumi, Arnu Mikalkėnu. Jis grojo „Vilnius Mama Jazz“, „Kaunas Jazz“, „Peronas Jazz“, „Saulkrasti Jazz Festival“, „Roma Summer Jazz festival“ scenose.

Vilnius Jazz'2017

Henri Texier Hope Quartet

Prancūzija

The Young Mothers

JAV

Evan Parker - Barry Guy - Paul Lytton

JK

ICP Orchestra

Nyderlandai

Marc Ducret trio feat. Liudas Mockūnas

Prancūzija-Lietuva

Fire! Orchestra

Švedija

Rob Mazurek

JAV

Infiltrators

Lietuva

Sunna Gunnlaugs Trio

Islandija

The History of European Jazz

Italija

 
Vilnius Jazz Young Power 2017

Bete Smate

Lietuva

13th grade

Lietuva

D.Jurevičius Group

Lietuva

Džiazlaif

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2017 Guests

Brave noises

Lietuva