36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

Brave noises

Lietuva

Mantvydas Leonas Pranulis - keyb
Mindaugas Stumbras - g
Kazimieras Jušinskas – as, ss
Arminas Bižys - bs
Ernest Germanovič - b
Dominykas Snarskis – dr

Sekstetas debiutavo 2015-ųjų ,,Vilnius Jazz Young Power“ konkurse, tapo jo nugalėtoju. Pradinė jo sudėtis dabar pasikeitusi – baritoniniu saksofonu ir bosine gitara groja kiti muzikantai.

Tai jaunų, novatoriškų, veržlių atlikėjų komanda, kurianti savitą, neįspraudžiamą į vieno stiliaus rėmus muziką. Šių universalių ir išradingų improvizuotojų raškos arsenalas – nuo laisvojo džiazo iki „world music“ ir alternatyviojo roko.

Šiuo metu grupė pristato savo debiutinį albumą ,,Between the Dreams", kuris sulaukė susidomėjimo ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų.

Grupės lyderis ir muzikos autorius Mantvydas Pranulis inicijavo daug džiazo bei alternatyviosios muzikos projektų. Jis atliko savo muziką su paties suburtu kvintetu „M.P“, dalyvavo projekte „Muzika erdvėje“ su jaunų kompozitorių šiuolaikinės muzikos ansambliu, pasirodė su jaunaisiais kompozitoriais interakcijose „Angelai“ bei „Veidrodis“.

Menininkas taip pat grojo Kęstučio Vaiginio projekte „Jazz Gang“, grupėje „The Jam Fam“, MIDI roko operose, keliose socialinėse meninėse akcijose, muzikavo su Eugenijaus Vedecko vadovaujamais Vilniaus konservatorijos bei „Magic Time“ bigbendais „Kaunas Jazz“, „Flora Jazz“ ir „Bad Bramsted Jazz“ festivaliuose.

Dar būdamas sostinės Karoliniškių muzikos mokyklos moksleivis Mantvydas tapo „Klasikos ir džiazo“ bei Juozo Pakalnio jaunųjų atlikėjų konkursų laureatu. 10-ajame „Vilnius Jazz Young Power“ konkurse jis buvo pripažintas geriausiu instrumentininku. 2017 metais Klaipėdos džiazo festivalyje muzikantas laimėjo konkurse „Jazz talentai“ su grupe „Allergy+“.

Atlikėjas dažnai bendradarbiauja su teatro ir kino kūrėjais. Jis parašė muziką režisierės Karolinos Žernytės teatro spektakliui „Pirmapradis“, bendradarbiauja su „Stalo teatru“, yra Kamilės Milašiūtės trumpametražio filmo „Motinos diena“ garso takelio autorius.

Mindaugas Stumbras šiuo metu studijuoja Glazgo karališkojoje konservatorijoje Škotijoje. Jis žinomas kaip „MS Ensemble“ įkūrėjas, reiškiasi džiaze ir šiuolaikinėje muzikoje.

Gitaristas dalyvavo įvairios krypties muzikos projektuose, tarp jų – „Tribute to „The Doors“, grojo „Nostrum“ ir „Mood Line“ grupėse, Romualdo Milašiaus kvintete. Jis pasirodė daugelyje Lietuvos bei užsienio džiazo festivalių, grojo su tokiais muzikos virtuozais kaip Kenny Wollesenas, Tommy Smithas, Alynas Cosker, Kevinas Mackenzie, Fergusas McCreadie, Peteris Smrdelas, Salvadoras Olmosas, Moreno Maugliani.

M.Stumbras yra gitaristų konkurso „Gitarų šėlsmas“ laureatas.

Kazimieras Jušinskas mokytis muzikos pradėjo Alytaus muzikos mokykloje, grojo Alytaus jaunimo simfoniniame orkestre, tapo Juozo Pakalnio konkurso laureatu. Susidomėjęs džiazu, saksofonininkas tęsė studijas Vilniaus konservatorijoje, grojo „Magic Time“ bei konservatorijos bigbenduose, dalyvavo MIDI roko operos projekte.

Šiuo metu K.Jušinskas studijuoja LMTA, yra grupių „Džiazlaif“, „The Septet“, saksofonų kvarteto „Katarsis4“ narys. Soprano ir alto saksofonais grojantis muzikas dalyvavo „Vilnius Mama Jazz“, „Kaunas Jazz“ ir „Peronas Jazz“ džiazo festivaliuose.

Arminas Bižys yra Juozo Pakalnio konkurso nugalėtojas. Muziko kelią jis pradėjo įstojęs į Vilniaus konservatoriją, šiuo metu studijuoja LMTA.

Baritoniniu bei alto saksofonais grojantis muzikantas reiškiasi įvairaus žanro kolektyvuose – jis yra saksofonų kvarteto „Katarsis4“, grupių „Džiazlaif“, „Miško Gyventojai“, šiuolaikinės muzikos ansamblio „Syneasthesis“ narys, Vidaus reikalų ministerijos reprezentacinio pučiamųjų orkestro artistas.

Ernestas Germanovičius yra vienas perspektyviausių jaunosios kartos atlikėjų Lietuvoje. Bosine gitara grojantis muzikantas 2016 metais laimėjo II-ąją vietą tarptautiniame džiazo atlikėjų konkurse Rusijoje.

Bosininkas bendradarbiauja su Lietuvos džiazo meistrais ir jaunaisiais talentais bei įvairiomis popmuzikos grupėmis, kaip laisvai samdomas muzikantas dirba įrašų studijose. Jis koncertavo su grupėmis „Liūdni slibinai”, „Jazz Brothers” , „Da’Frontin”, „M.P Quintet”, „The Jam Fam” , „Joy Spring Quintet”, „Pinigai”, „The Magic Time“ bigbendu ir gospelo choru „Joy”.

Ernestas dalyvavo daugelyje tarptautinių festivalių, tarp jų – „Kaunas Jazz”, „Vilnius Jazz”, ”Džiazo fontanas”, ”Tamsta”, Birštono ir Nidos džiazo festivaliuose, ”Rainbow Jazz” Estijoje, ”Bad Bramstedt Jazz” Vokietijoje, RUM – Švedijoje.

Šiuo metu bosininkas yra LMTA magistrantas.

Domas Snarskis sėkmingai pasirodė „Vilnius Jazz Young Power“ scenoje ir su trio „SIN“. Būgnininką lydėjo sėkmė „Džiazo fontano“ bei 5-ajame Lietuvos jaunųjų džiazo solistų ir ansamblių konkursuose.

Jis baigė Vilniaus konservatoriją, grojo „Magic Time“ ir konservatorijos bigbenduose, dalyvavo tarpdiscipliniuose performansuose ir edukaciniuose projektuose Lietuvoje ir Rusijoje. Šiuo metu būgnininkas studijuoja Glazgo karališkoje konservatorijoje Škotijoje, ten groja jaunimo džiazo orkestre. 

Vilnius Jazz'2017

Henri Texier Hope Quartet

Prancūzija

The Young Mothers

JAV

Evan Parker - Barry Guy - Paul Lytton

JK

ICP Orchestra

Nyderlandai

Marc Ducret trio feat. Liudas Mockūnas

Prancūzija-Lietuva

Fire! Orchestra

Švedija

Rob Mazurek

JAV

Infiltrators

Lietuva

Sunna Gunnlaugs Trio

Islandija

The History of European Jazz

Italija

 
Vilnius Jazz Young Power 2017

Bete Smate

Lietuva

13th grade

Lietuva

D.Jurevičius Group

Lietuva

Džiazlaif

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2017 Guests

Brave noises

Lietuva