36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

TDT

Lietuva

Klaudijus Štuopinis - sax
Arman Isojan - b
Domantas Razmus - dr

Ansamblis susibūrė specialiai „Vilnius Jazz Young Power“ konkursui, pasiruošė jam savarankiškai. Tačiau 2014 metais trijulė jau buvo susitikusi VJYP scenoje – čia grojo su saksofonininku Simonu Šipavičiumi kvartete „Armed Sheep Doom Cloud“.

Visi grupės muzikantai yra sukaupę nemažą scenos patirtį, o trise bandys praturtinti džiazą naujaus sąskambiais.

Konkursui trio parengė Klaudijaus Štuopinio kompoziciją „StGo“.

Klaudijus Štuopinis baigė Klaipėdos konservatoriją, studijavo „Prince Clause Conservatoire of Groningen“ Olandijoje, šiuo metu yra Vilniaus kolegijos studentas.

2013 metais atlikėjas subūrė eksperimentinio džiazo trio “Dead Fields of Clouds”, su juo koncertavo Danijoje ir Olandijoje. Jis taip pat dalyvavo “Jazznica” festivalyje Slovakijoje, Klaipėdos pilies ir Birštono džiazo festivaliuose.

Armėnų kilmės kontrabosininkas Armanas Isojanas studijavo smuiko specialybę Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijoje, šiuo metu mokosi Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Bosininko karjerą jis pradėjo uostamiestyje – grojo Klaipėdos muzikiniame teatre, Jurgio Barakausko diksilende. Muzikantas pasirodo įvairiuose projektuose ir džiazo sesijose. Jis dalyvavo Klaipėdos pilies džiazo festivalyje, „Jazznica 2011” festivalyje Slovakijoje, tarptautiniame projekte „Divercities Grenoble 2012“ Prancūzijoje.

2013 metais Armanas pelnė specialų prizą VJYP konkurse kaip grupių „R.A.D.D.“ ir „Legentet“ bosininkas, o su „R.A.D.D.“ laimėjo pagrindinį konkurso prizą.

Domantas Razmus mokėsi Pasvalio vaiku muzikos mokykloje saksofono specialybės, vėliau savarankiškai pramoko groti mušamaisiais, tapo kelių roko ir popgrupių nariu. Šiuo metu jis studijuoja mušamuosius Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, buvo išvykęs pasitobulinti ir į Olandiją, „Prince Clause Conservatoire of Groningen“.

2012 metais būgnininkas buvo atrinktas dalyvauti tarptautiniame projekte „Travelling Youth Orchestra“, gastroliavo su juo Prancūzijoje, Estijoje ir Latvijoje. 2013-aisiais su ansambliu „R.A.D.D“ jis laimėjo VJYP konkurso pagrindinį prizą.

Domantas taip pat pasirodė „Saulkrasti Jazz” (Latvija) bei ”Vilnius Mama Jazz” festivaliuose, bendradarbiavo su daugeliu žinomų šalies džiazo meistrų, tarp jų - Dmitrijumi Golovanovu, Kęstučiu Vaiginiu, Remigijumi Rančiu.  

Vilnius Jazz'2016

Vincent Peirani - Emile Parisien "Belle Époque"

Prancūzija

Marianne Trudel & Trifolia

Kanada

The Thing

Švedija-Norvegija

Atomic

Švedija-Norvegija

Orchestre National de Jazz (ONJ)

Prancūzija

Vyacheslav Ganelin - Petras Vyšniauskas - Arkady Gotesman

Izraelis-Lietuva

Andrew Lamb - Warren Smith - Arkady Gotesman

JAV-Lietuva

De Beren Gieren

Belgija

Dainius Pulauskas Group

Lietuva

Nikolay Rubanov - Aleksey Ivanov

Rusija

Liudas Mockūnas - Dalius Naujokaitis "Solo.Solo.Duo"

Lietuva

Tamara Obrovac Transhistria Ensemble

Kroatija

 
Vilnius Jazz Young Power 2016

TDT

Lietuva

Sin

Lietuva

Katarsis4

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2016 Guests

Horny Horns

Lietuva