36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

Legentet

Legentet (Lietuva):

Donata Januševičiūtė – p
Kristijonas Doveika – tp
Arman Isojan - db
Jonas Gliaudelis – dr

Grupė susikūrė prieš konkursą, užsimojusi pelnyti geriausiųjų titulą ir populiarinti modernųjį džiazą. Originalią kompoziciją „Vacation“ kvarteto pasirodymui finale sukūrė jauniausias jo narys Jonas Gliaudelis.

Donata Januševičiūtė baigė Nacionalinę M.K.Čiurlionio menų mokyklą, šiuo metu yra Lietuvos muzikos ir teatro akademijos trečiakursė. Ji sėkmingai pasirodė respublikiniuose pianistų konkursuose, reiškiasi įvairiuose meistriškumo kursuose, muzikinėse stovyklose ir ”jam sessions”, dalyvauja džiazo, ”soul”, popmuzikos projektuose kaip pianistė ir dainininkė Lietuvoje, Latvijoje ir Vokietijoje, taip pat kuria bei aranžuoja muziką.

2009-2011 m. pianistė grojo ir dainavo savo suburtoje grupėje „Synchro mates“, su AGATA stovykloje suburta grupe koncertavo Jūros šventėje Klaipėdoje. 2012-aisiais ji tobulino įgūdžius Rygos „Brass & Jazz“ tarptautinėje studijų programoje, su duetu „Ladies in Jazz“ pasirodė Sluškų rūmų meno festivalyje. Šių metų vasarą atlikėja pasirodė projekte „Lithuanian Youth of Jazz“ festivalyje „Broma Jazz“ Kėdainiuose. Šiuo metu ji studijuoja pagal „Erasmus“ programą Hanoverio aukštojoje muzikos ir teatro akademijoje.

Muzikantė daugiausia laiko skiria solinei veiklai, grupei „Kaff“, taip pat groja grupėse „The Jam Fam“, „Da‘Frontin“.

Kristijonas Doveika muzikinį išsilavinimą ir trimito specialybę įgijo Nacionalinėje M.K.Čiurlionio menų mokykloje, Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, o šiuo metu ruošiasi stojamiesiems į Londoną. Jis nuolat tobulinasi meistriškumo kursuose, koncertuoja festivaliuose, pasirodo su įvairiais tarptautiniais ansambliais.

2010 metais muzikantas dalyvavo Birštono džiazo festivalyje su akademijos bigbendu. Pastaruoju metu dažnai koncertuoja su grupe „Despotin Fam“.

Būgnininkas Jonas Gliaudelis mokėsi Dešimtmetėje Balio Dvariono muzikos mokykloje ir privačiai pas būgnininką Darių Rudį. Koncertuoti pradėjo būdamas 13 metų roko scenose, šiuo metu yra laisvai samdomas muzikantas.

2012 metais konkurse „Tamsta Drum Day“ Jonas užėmė trečią vietą, 2013-aisiais – antrą, taip pat buvo antras būgnininkų konkurse Latvijoje, festivalyje „Saulkrasti Jazz 2013“. Būgnininkas groja projektuose „Giedrė Solo“, „Džiazo miniatiūros“, „Eilinis Elitas“ ir kituose, dalyvauja „džemuose“, kuria muziką.

Armanas Isojanas studijavo smuiko specialybę Klaipėdos S.Šimkaus konservatorijoje, šiuo metu studijuoja kontrabosą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Muzikantas grojo Klaipėdos muzikiniame teatre, Jurgio Barakausko diksilende. Jis pasirodo įvairuose projektuose ir džiazo sesijose, dalyvavo Klaipėdos pilies džiazo festivalyje, „Jazznica 2011” festivalyje Slovakijoje, tarptautiniame projekte “Divercities Grenoble 2012” Prancūzijoje.

Vilnius Jazz'2013

William Hooker - Liudas Mockūnas

JAV/Lietuva

Vladimir Chekasin - Vladimir Tarasov

Lietuva

Pascal Schumacher Quartet

Liuksemburgas

David Fiuczynski Planet Microjam

JAV

Sean Noonan "A Gambler's Hand"

JAV/Lenkija

Osvaldas Balakauskas "Psalms of the Spring"

Lietuva

Kaja Draksler

Slovėnija

Brussels Jazz Orchestra "Graphicology"

Belgija

Hildegard Lernt Fliegen

Šveicarija

Andy Emler MegaOctet

Prancūzija

 
Vilnius Jazz Young Power 2013

Kaff

Lietuva

In Albedo

Lietuva

Legentet

Lietuva

r.a.d.d.

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2013 Guests

Euan Stevenson Vilnius Quintet

Škotija/Lietuva