36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

Meta Marie Louise

Meta Marie Louise (Šveicarija):

Manuel Engel - rhodes, piano, nord synth, Moog
Mark Stucki - ts, ss, bcl
Kevin Chesham - drums

Trio 2009-aisiais įkūrė Manuelis Engelis, pakvietęs drauge muzikuoti kūrybingas, plataus akiračio asmenybes. Šie muzikantai kuria paslaptingus garsovaizdžius iš minimalistinių struktūrų, žaismingos poliritmikos ir praeities populiariosios kultūros atgarsių.

Klavišininkas, kompozitorius ir prodiuseris Manuelis Engelis nuo vaikystės žinojo, kad bus muzikantas. Jis baigė džiazo studijas Šveicarijoje ir JAV, greitai sulaukė tarptautinio pripažinimo. M.Engelis yra „Chrysler Jazz Award“ ir 14-ojo BILLBOARD dainų konkurso laureatas, 7-ųjų Nepriklausomos muzikos apdovanojimų („Independent Music Awards“) finalininkas, taip pat OurStage.com išrinktas Mėnesio geriausiu menininku eksperimentinės kūrybos kategorijoje.

M.Engelis pasirodė svarbiausiuose Šveicarijos džiazo festivaliuose, garsiose JAV scenose – nuo „Knitting Factory“ iki „Kennedy Center“. Jis bendradarbiavo su Chico Freemanu, George‘u Garzone, Karsh Kale, Davidu Binney ir kitais džiazo autoritetais.

Kritikai pabrėžia klavišininko muzikos originalumą, minimalistinį ir egzotišką jos skambesį. M.Engelis savo įkvėpėjais vadina Milesą Davisą, Steve‘ą Reichą, Sun Ra, Johną Cage‘ą. Jis tiki, kad savo kūryba prisideda prie šiuolaikinio džiazo raidos.

Marcas Stucki nuo pat karjeros pradžios eina radikalių eksperimentų keliu, kaupdamas tik jam vienam būdingą muzikinį žodyną. Menininkas pelnė simpatiško priešgynos, nepailstamai kovojančio su konvencijomis džiaze reputaciją.

M.Stucki pradėjo groti saksofonu 12-kos metų, džiazą pamėgo nuo muzikavimo mokyklinėje grupėje. Jis studijavo muzikologiją, saksofoną ir kompoziciją Berno universitete bei Liucernos aukštojoje muzikos mokykloje, vėliau tobulinosi Niujorke pas Ellery Eskeliną ir Timą Berne.

Saksofonininkas yra grupių „Le Rex“ ir „Topflapp“ lyderis, dalyvauja daugybėje kitų įvairios krypties muzikos projektų. Jis bendradarbiavo su Kenny Wheeleriu, Maria Schneider, Django Batesu, Sylvie Courvoisier, Norbertu Pfammatteriu, Fabianu Kuratliu, Mihaeliu Staufferiu, „Funky Brotherhood“, Šveicarijos džiazo orkestru ir kitais žinomais muzikais bei kolektyvais.

M.Stucki yra ir Berno džiazo dirbtuvių vienas iniciatorių, eksperimentinės muzikos koncertų serijos organizatorius.

Kevino Cheshamo veiklos spektras – nuo džiazo iki panko, nuo dueto projektų iki muzikavimo su simfoniniu orkestru. Muzikantas groti būgnais pradėjo 11-kos metų, netrukus tapo grupės nariu. K.Cheshamas 2008-aisiais baigė Berno aukštosios menų mokyklos džiazo skyrių.

Jis yra subūręs grupę „Henry Popcorn“, kuri atlieka lyderio kompozicijas. Būgnininkas bendradarbiavo su Tomu Harrellu, Alexanderiu von Schlippenbachu, Ericu Alexanderiu, Reggie Johnsonu, Bertu Jorisu, Stewy von Wattenwylu, Thierry Lang Trio, Malcolmu Braffu ir daugeliu kitų džiazo meistrų.

Vilnius Jazz'2011

Jean Louis

Prancūzija

Das Kapital

Vokietija/Danija/Prancūzija

Miyeon - Park Je Chun

Pietų Korėja

Meta Marie Louise

Šveicarija

Martin Lubenov's Jazzta Prasta

Austrija

Colin Vallon Trio

Šveicarija

Petras Vyšniauskas - Juozas Milašius

Lietuva

Asaf Sirkis Trio

Jungtinė Karalystė

Logic

Australija

A.Šlaustas - T.Kutavičius project

Lietuva

L.Mockūnas - A.Bumšteinas „Voicescapes. Homage to MKČ“

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2011

Sheep Got Waxed

Lietuva

Jazz 4

Lietuva

Retired Musicians Social Club

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2011 Guests

J.Kuraitis - T.Razmus - A.Mikalkėnas

Lietuva