36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

Miyeon - Park Je Chun

Miyeon - Park Je Chun (Pietų Korėja):

Miyeon - p
Park Je Chun - perc

Pristatydamas šį duetą festivalis tęsia pažintį su egzotiškų kraštų improvizuotojų eksperimentais.

Miyeon ir Park Je Chunas savo kūryba įkūnija naują korėjiečių muzikos viziją. Jų kompozicijose susilieja laisvosios improvizacijos, džiazo, šiuolaikinės akademinės ir Korėjos tradicinės muzikos elementai. Šis ansamblis - tokios kūrybinės sintezės pradininkas savo šalyje.

Miyeon ir Park Je Chun studijavo ne tik klasikinę ir šiuolaikinę muziką, bet ir gilinosi į Korėjos tradicinės “pansori”, “samulnori” bei šamanų muzikos subtilybes. Jie abu baigė privatų Seulo “Joongang” universitetą, profesionalioje muzikos scenoje reiškiasi nuo 1996-ųjų.

Dueto biografija prasidėjo 1999-aisiais. Jo pirmąjį albumą „Queen & King“ (2005) „Jazz People“ žurnalas įtraukė į XXI a. Korėjos džiazo muzikos geriausiųjų dešimtuką. Antrasis kompaktinis diskas „Dreams From The Ancestor“ (2008) buvo pripažintas Korėjoje geriausiu metų „crossover“ stiliaus albumu bei geriausiu instrumentiniu albumu. Pernai duetas nudžiugino savo gerbėjus dar vienu albumu „Saeng“.
Abu muzikantai yra išleidę ir solinių albumų. Jie dalyvavo projektuose ir įrašinėjo muziką su daugybe džiazo korifėjų, tarp jų – Marku Dresseriu, Simonu Nabatovu, Lauren Newton, Sainkho Namchylak, Jonasu Hellborgu, Wadada Leo Smithu, Nedu Rothenbergu, Gerry Hemingway, Yoshihide Otomo, Umezu Kazutoki, Micheliu Pilzu.

Remiami Korėjos kultūros institucijų Miyeon ir Park Je Chun išmaišė daugelį Europos šalių, koncertavo Japonijoje, Kinijoje, Malaizijoje, Mongolijoje, Egipte, Afrikos valstybėse.
Duetas užsiima ir pedagogine veikla, dalyvauja socialiniuose projektuose.

Poros koncertuose dėmesį pirmiausia prikausto Park Je Chunas, sėdintis ant grindų tarp egzotiškų instrumentų. Toks perkusininkų grojimo būdas korėjiečių kultūroje įprastas. Park Je Chunas muzikuoja korėjietiška, kinietiška, Vakarų bei savos gamybos perkusija.

Šis muzikantas kartais vadinamas antruoju Han Daesoo, kurį tėvynainiai šlovina kaip folkroko kūrėją. Park Je Chunas savo muzikinę karjerą pradėjo roko grupėje, o vėliau rimtai susidomėjo korėjietiškais ritmais. Jis pirmasis šalyje pabandė juos jungti su elektronika. Vėliau Park Je Chunas eksperimentus derindamas tradicinius ritmus, klasiką, džiazą ir roką tęsė grupėje “Mor-e Mori”.

Svarbiausiu perkusininko įkvėpėju tapo Korėjos “free” džiazo pionierius saksofonininkas Kangas Tae Hwanas, įtraukęs jį į improvizacinę kūrybą.

Miyeon prisideda prie savito dueto braižo ne tik kaip subtili pianistė, bet ir kaip gabi kompozitorė bei aranžuotoja.


Vilnius Jazz'2011

Jean Louis

Prancūzija

Das Kapital

Vokietija/Danija/Prancūzija

Miyeon - Park Je Chun

Pietų Korėja

Meta Marie Louise

Šveicarija

Martin Lubenov's Jazzta Prasta

Austrija

Colin Vallon Trio

Šveicarija

Petras Vyšniauskas - Juozas Milašius

Lietuva

Asaf Sirkis Trio

Jungtinė Karalystė

Logic

Australija

A.Šlaustas - T.Kutavičius project

Lietuva

L.Mockūnas - A.Bumšteinas „Voicescapes. Homage to MKČ“

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2011

Sheep Got Waxed

Lietuva

Jazz 4

Lietuva

Retired Musicians Social Club

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2011 Guests

J.Kuraitis - T.Razmus - A.Mikalkėnas

Lietuva