36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

Brink Man Ship

Brink Man Ship (Šveicarija):

Jan Galega Brönnimann – ss, cbcl, electronics
Nya – voc, electronics
Rene Reimann – g, electronics
Emanuel Schnyder – db, bg
Christoph Staudenmann – dr, computer

Ši grupė dažnai vadinama šveicarų moderniojo džiazo etalonu. Pasitelkę gyvąją elektroniką ir šiuolaikinį džiazo žodyną šie muzikantai savaip interpretuoja džiazo palikimą. Jie kuria klubinio skambesio, kupinas kontrastų, energijos ir patrauklių melodijų kompozicijas, stebindami plačiu savo stilistiniu akiračiu ir sugebėjimu taikliai, su humoru manipuliuoti citatomis ir įtakomis.

Bendravimas su auditorija – svarbus „Brink Man Ship” įkvėpimo šaltinis. Kolektyvas intensyviai gastroliuoja. Per daugiau kaip dešimt gyvavimo metų „Brink Man Ship” surengė keliasdešimt gastrolių beveik 20 pasaulio šalių, tarp jų – Kanadoje, Jamaikoje, Tailande, Prancūzijoje, Austrijoje, Vokietijoje, Norvegijoje, Danijoje, Suomijos, Baltijos valstybėse.

Grupė išleido penkis kompaktinius diskus, paskutinį – prieš metus su garsiu norvegų trimitininku Nilsu Petteriu Molvaeriu.

Tituluojamas tarptautinio kalibro kompozitoriumi ir aranžuotoju „Brink Man Ship” lyderis Janas Galega Brönnimannas daugiausia dirba su šia grupe. Kamerūne (Centrinė Afrika) gimęs muzikantas yra laisvas kūrėjas. Jis rašo muziką pagal užsakymus įvairiems kolektyvams, didžėjams, šokio ir teatro projektams. Pernai už muzikinius nuopelnus J.Galegai Brönnimannui buvo įteiktas Šveicarijos Berno kantono prizas.

J.Galega Brönnimannas bendradarbiavo su Kenny Werneriu, Eddy Floydu, Williamu Bellu, Pierre’u Favre, Peteriu Schärli, Heraldu Haerteriu, Rolandu Philippu, Hansu Feigenwinteriu ir daugeliu kitų pripažintų menininkų.

Nuo 2006 metų „Brink Man Ship” projektuose nuolat dalyvauja, įrašė su šia grupe du kompaktinius diskus šveicarų vokalistas Nya.

Jis paaukojo politinius mokslus 1991-aisiais pradėdamas muzikanto karjerą. Pirmoji grupė, kurią su bendraminčiais įkūrė Nya, buvo „Real Audio Warfare“, grojusi fankrepą. Vėliau Nya kartu su džiazo pianistu ir didžėjumi Pierre‘u Audetat‘u bei reperiu Ndagije subūrė grupę „Silent Majority“, prie kurios su keliais muzikantais prisijungė ir populiarus trimitininkas Erikas Truffaz‘as. Šis kolektyvas išleido du albumus, gastroliavo JAV ir Europoje.

Nya bendradarbiavimą su E.Truffaz‘u pratęsė dalyvaudamas keturiuose iš eilės jo albumų įrašuose, kuriuos išleido „Blue Note“ („The Dawn“, „Bending New Corners“, „Saloua“ ir „Arkhangelsk“). Jis gastroliavo su trimitininko grupėmis po pasaulį šešerius metus.

Nya taip pat bendradarbiavo su „Patrick Muller Escape“, „Mobile In Motion“, dalyvavo kino kūrėjo Siegfriedo muzikos projektuose, jų įrašuose ir galiausiai pats ėmė programuoti muziką.

Nuo 2006 metų Nya koncertuoja su savo trio ir kvartetu, kuriuose groja J.Galega Brönnimannas, Patrick’as Muller’as, Larent’as Poget, Spahni, Christophe Calpini ir Alberto Malo. Šiemet vokalistas išleido savo solinį albumą “Rootz Teknowledgy”.

Visiems kitiems „Brink Man Ship” nariams ši grupė yra pagrindinė, nors jie koncertuoja ir įrašinėja muziką taip pat ir su kitais kolektyvais.
 

Vilnius Jazz'2010

James Blood Ulmer "Odyssey"

JAV

Samuel Blaser Quartet

Šveicarija/Prancūzija/JAV

Sizhukong

Taivanas

DarkBlueWorld feat. Tony Wilson

Kanada

Sylvain Kassap Trio

Prancūzija

Gyorgy Szabados

Vengrija

Mockuno NuClear feat. Jakob Riis

Lietuva - Danija

Filipe Raposo

Portugalija

Brink Man Ship

Šveicarija

Dainius Pulauskas Group

Lietuva

ACCOsax Freeminded

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2010

Bon Ton

Lietuva

Dauleou

Lietuva

Yo-Yo Mo-Mo-Mo

Lietuva

Vilkšu Pa Muguru

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2010 Guests

Tadas Dešukas and "Baisios stygos"

Lietuva