36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

K.Vaiginis - D.Pashkevich "Theory Garden"

K.Vaiginis - D.Pashkevich "Theory Garden" (Lietuva-Latvija-Italija-Indonezija):

Kestutis Vaiginis - saxes
Deniss Paskevich - saxes, bass cl.
Fulvio Buccafusco - db
Elfa Zulham - dr
Madars Kalninsh - keyboards, p

Šio projekto idėja gimė praėjusią vasarą Latvijoje, Kęstučiui Vaiginiui ir Denisui Paškevičiui susitikus festivalyje Saulkrasti Jazz. Saksofonininkams sutiko talkinti jų ankstesnių projektų partneriai. „Vilnius Jazz“ scenoje kvintetas pristatys debiutinę programą, sudarytą daugiausia iš naujų Kęstučio Vaiginio kompozicijų.

Kęstutis Vaiginis – vienas kūrybingiausių ir veikliausių jaunosios kartos lietuvių saksofonininkų ir džiazo kūrėjų. Jis baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademijos magistrantūrą docento Petro Vyšniausko klasėje, vėliau mokėsi North Netherlands konservatorijoje ir Amsterdamo aukštojoje muzikos mokykloje Olandijoje, stažavosi Manheteno džiazo mokykloje Niujorke. Muzikantas yra respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatas.

Lietuvių publikai Kęstutis Vaiginis žinomas kaip daugybės tarptautinių projektų autorius ir lyderis. Tarp jo buvusių ir dabartinių scenos partnerių – Barbara Dennerlein, Danielis Messina, Hernanas Romero, Davidas Berkmanas, Randalas Corsenas, Bilalas Karmaranas, Burakas Bedikyanas, Herbie Kopfas, Joonas Haavisto.

Saksofonininko nuolatiniai partneriai lietuviai – Dainius Pulauskas, Eugenijus Kanevičius, Darius Rudis. 2008-aisiais Kęstutis subūrė Lietuvoje jaunimo bigbendą Independent Artists Ensemble.

Kęstutis Vaiginis yra dažnas Kaunas Jazz, Vilnius Jazz, Birštono ir Nidos džiazo festivalių dalyvis. Jis pasirodė šiuolaikinės muzikos festivalyje Gaida, Didžiajame muzikų parade, Nacionalinėje filharmonijoje, su įvairiais kolektyvais pristatė savo muziką ne tik Lietuvoje, bet ir Olandijoje, Ispanijoje, Prancūzijoje, JAV, Turkijoje.

Saksofonininkas išleido du autorinius albumus – Gipsy Nature ir Unexpected Choises. Pastarasis įrašytas su pripažintais Niujorko muzikantais. Kęstučio Vaiginio muzika įtraukta į Lietuvos džiazo meistrų geriausių kompozicijų rinkinį Lithuanian Note.

Denisas Paškevičius yra vienas labiausiai užimtų Latvijos muzikantų. Jis – ne tik virtuoziškas pūtikas, bet ir džiazo bei televizijos šou prodiuseris, leidėjas, švietėjiškų projektų organizatorius.

2008 metais Deniso Paškevičiaus grupė Riga Groove Electro pasirodė Birštono džiazo festivalyje. Tai buvo lyderio inicijuoto gigantiško, apėmusio 11 Baltijos regiono šalių projekto Balticness koncertas, puikiai atspindintis Deniso Paškevičiaus veiklos užmojį.

Šis muzikantas yra bendradarbiavęs su daugybe žinomų Baltijos ir Skandinavijos šalių, Amerikos, Didžiosios Britanijos, Japonijos, Italijos, Vokietijos, Rusijos kūrėjų, tarp jų – Brianu Melvinu, Rio Kawasaky, Davidu Lyttle‘u, Benu Dowlingu, Tedu Cursonu, Karlu Martinu Almqvistu, Villu Veski, Jukka Eskola, Davidu Gološčiokinu, Viačeslavu Ganelinu, Davidu Kikoski.

Denisas Paškevičius pasirodė svarbiausiuose Baltijos ir Skandinavijos šalių džiazo festivaliuose, Lenkijoje, Vokietijoje, Izraelyje. Jis yra Rygos džiazo klubo meno vadovas, privačios džiazo mokyklos savininkas, koncertų agentūros ir džiazo įrašų kompanijos ZePirats steigėjas.

Madaras Kalninis groja daugelyje Deniso Paškevičiaus projektų, tarp jų – grupėje Riga Groove Electro, geriausius Latvijos muzikus subūrusiame Mirage Jazz Orchestra. Klavišininkas yra pripažintas kompozitorius, aranžuotojas ir grupių lyderis.

Fulvio Buccafusco pirmuosius žingsnius muzikoje žengė kaip savamokslis pianistas, vėliau lankė įvairius boso gitaros ir džiazo kursus. Bosininkas baigė V.Bellini konservatoriją Palerme ir bakalauro studijas North Netherlends konservatorijoje Groningene (Olandija). Pradėjęs groti kontrabosu, Fulvio sėmėsi patirties ir Danijoje iš Nielso Heningo Oerstedo Pederseno.

Bosininkas groja ne tik džiazą, bet ir popmuziką, pasirodo kamerinėse sudėtyse ir orkestruose, dalyvauja teatro projektuose. Fulvio Buccafusco diskografijoje – apie dešimt kompaktinių diskų, įrašytų su įvairiais kolektyvais.

Elfa Zulham gimė ir užaugo Indonezijoje, dabar gyvena Olandijoje, koncertuoja įvairiose pasaulio šalyse. Jis studijavo džiazą ir šiuolaikinę muziką iš pradžių gimtinėje, Daya muzikos institute, po to įstojo į North Netherlends konservatoriją Groningene.

Olandijoje Elfa Zulhamas grojo su daugeliu žinomų Niujorko muzikantų, tarp jų – Davidu Berkmanu, Freddie Bryantu, Donu Bradenu, Marku Grossu, Kurtu Weissu, Dena DeRose, Bryanu Lynchu.

Būgnininkas koncertavo JAV, Italijoje, Vokietijoje, Ispanijoje, Rumunijoje, Čekijoje, Danijoje, Baltijos valstybėse, Indonezijoje. Jis yra grupių Tomorrow People Ensemble, The Berti3a Organ Trio, Re-bop Unit narys. Pastaruoju metu daugiausia laiko Elfa Zulhamas skiria savo kvartetui ir komponavimui.

 

Vilnius Jazz'2009

Yuri Honing Wired Paradise

Olandija

Yoriyki Harada - Naoji Kondo

Japonija

Alister Spence Trio

Australija-Kanada-Švedija

Tenko - Uchihashi Kazuhisa

Japonija

Grencso Realtime Collective

Vengrija

trioVD feat. L.Mockūnas & M.Aleksa

Jungtinė Karalystė/Lietuva

K.Vaiginis - D.Pashkevich "Theory Garden"

Lietuva-Latvija-Italija-Indonezija

V.Labutis-E.Kanevičius-A.Gotesman

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2009

Yrinauda

Lietuva

Trees

Lietuva

Yo-Yo-Mo-Mo 4

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2009 Guests

InSearch

Lietuva