36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022

Baltic Jazz Trio

Baltic Jazz Trio (Lietuva / Latvija / Estija):

Dainius Pulauskas - p;
Toivo Unt - db;
Maris Briezkalns - dr.

Šis iškilių Lietuvos, Estijos ir Latvijos džiazo muzikantų trio debiutavo spalio 2 dieną Paryžiuje. “Vilnius Jazz“ – tik antroji jo koncertų scena.

„Vilnius Jazz“ scenoje vienas ryškiausių ir veikliausių Lietuvos džiazo kūrėjų – klavišininkas, kompozitorius, grupių lyderis Dainius Pulauskas – 1990-aisiais pradėjo džiazo karjerą. 1994 metais D.Pulauskas prisistatė jau kaip grupės lyderis su savo kvintetu festivalyje “Birštonas”, o 1996-aisiais ten pat debiutavo su savo sekstetu.

Pastarasis kolektyvas tapo viena ryškiausių ir plačiausiai žinomų lietuvių džiazo grupių. D.Pulausko sekstetas pelnė Lietuvos muzikų sąjungos "Auksinį diską” ir Lietuvos instituto apdovanojimą "LT tapatybė" už lietuvių džiazo populiarinimą pasaulyje.

Nuo 2004 metų klavišininkas pristato įvairios sudėties savo ansamblių programas "Dainius Pulauskas Group" vardu.

D.Pulausko kolektyvai atlieka išimtinai lyderio “fusion” muziką, kuri imponuoja spalvingumu, meistrišku akustinių ir elektroninių tembrų derinimu, išraiškinga dramaturgija. D.Pulausko kūryba yra įamžinta septyniuose autoriniuose albumuose ir dviejuose DVD, yra įtraukta į devynis džiazo rinkinius.

Per pastaruosius penkerius metus D.Pulauskas pristatė savo muziką daugiau kaip 20 gastrolių 14 pasaulio šalių. Jo vadovaujami kolektyvai pirmieji atstovavo Lietuvai tarptautiniuose Kinijos, Indijos ir Indonezijos džiazo festivaliuose.

D.Pulauskas dalyvavo bendruose tarptautiniuose projektuose su muzikantais iš JAV, Prancūzijos, Izraelio, Japonijos, Korėjos, Filipinų, Italijos, Suomijos, Vokietijos, Rusijos ir kitų šalių.

Muzikas yra apdovanotas "Bravo" prizu (1999 m.) geriausiam metų Lietuvos džiazo muzikantui, tarptautinio "Yesterday" konkurso Piarnu (Estija) Didžiuoju prizu (1999 m.) už geriausią
J.Lennono ir P.McCartney dainos aranžuotę, Birštono džiazo festivalio Didžiuoju prizu (2000).

Kūrėjas suranda vis naujų saviraiškos nišų Lietuvos scenose, rengia projektus ne tik su džiazo muzikantais, bet ir su akademinės bei liaudies muzikos atlikėjais.

2005 metais festivalyje “Vilnius Jazz“ D.Pulauskas pristatė novatorišką Siuitą džiazo grupei ir simfoniniam orkestrui, pernai – okteto projektą. O dabar menininkas įgyvendins savo seną svajonę – pristatys savo naujos kūrybos su klasikinės sudėties džiazo trio.

Toivo Untas yra vienas geriausių Estijos kontrabosininkų, plačių interesų muzikas. Jis organizuoja tarptautinį „Nomme Jazz“ festivalį, yra kelių tarptautinių konkursų žiuri narys, pedagogas ir Estijos nacionalinio operos ir baleto teatro simfoninio orkestro muzikantas.

Kontrabosininkas koncertavo su daugeliu žinomų džiazo meistrų įvairių šalių festivaliuose, įgrojo daugiau kaip 30 kompaktinių diskų.

Maris Briezkalnis – vienas ryškiausių Latvijos džiazo veikėjų. Jis yra tarptautinio muzikos festivalio “Rigas Ritmi” bei tarptautinio džiazo konkurso “Sony Jazz Stage” prodiuseris, Šiuolaikinės muzikos centro ir Latvijos radijo įrašų studijos vadovas.

Būgnininkas grojo su daugeliu džiazo įžymybių, tarp jų – Groveriu Washingtonu, Tedu Cursonu, Franku Fosteriu. Jis koncertavo ir vedė meistriškumo kursus Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Folklendo salose.

Tarptautiniuose džiazo festivaliuose Latvijai dažnai atstovauja M. Briezkalnio vadovaujamas šalies džiazo meistrų kvintetas.

Būgnininkas įgrojo daugiau kaip 60 kompaktinių diskų.

Vilnius Jazz'2008

LMTA Big Band

Lietuva

Joelle Leandre & Vladimir Tarasov Project

Prancūzija / Lietuva

Baby Trio feat. Juozas Kuraitis

Graikija / Lietuva

Baltic Jazz Trio

Lietuva / Latvija / Estija

SXQ

Japonija

Charles Gayle Trio

JAV

David Murray Black Saint Quartet

JAV

J.Haffner / J.Milašius / D.Naujokaitis

JAV / Lietuva

Saga

Lietuva

 
Vilnius Jazz Extra Line

Kruzenshtern & Parohod

Izraelis

 
Vilnius Jazz Young Power 2008

Valentina Jaronskaja Quartet

Lietuva

Rūta Švipaitė Quartet

Lietuva

Beatričė Baltrušaitytė Project

Lietuva

 
Vilnius Jazz Young Power 2008 Guests

Vertical

Lietuva

Leonard Standards Trio

Lietuva

Jazz2O

Lietuva