36th Vilnius Jazz Festival. 12-16 October, 2022
Vilnius Jazz'2005

Bill Wyman's Rhythm Kings (D.Britanija):

Bill Wyman - b, voc
Albert Lee - g, voc
Andy Fairweather-Low - g, voc
Beverley Skeete - voc
Terry Taylor - g, voc
Chris Stainton - p, organ
Graham Broad - drums
Nick Payn - sax, flute, harm
Frank Mead - sax, harm

+ ypatingas svečias: Eddie Floyd - voc

Festivalio Vilnius Jazz, tradiciškai orientuoto į konceptualią, eksperimentinę muziką, programą šiemet paįvairins smagus didesnio masto renginys. Ledo rūmuose koncertuos ilgametis garsiausios pasaulio roko grupės Rolling Stones bosistas Bill Wyman. Jis atvyksta su britų roko muzikantų rinktine Rhythm Kings ir ypatingu svečiu - žinomu JAV soul muzikos dainininku Eddie Floydu.

Bill Wyman's Rhythm Kings Vilniuje atliks didelę nuotaikingų rokenrolų, rokabilių, bugivugių ir ritmenbliuzų programą Rockin' the Roots.

Bill Wyman's Rhythm Kings buvo pasirinkti neatsitiktinai. Aukščiausio profesionalumo roko atlikėjai, grojantys tradicinę ritminę muziką, labai artimą ir džiazui, ir rokui. Jei tikėsime bliuzmeno Muddy Waterso dainos žodžiais The Blues Had a Baby and They Named It Rock and Roll " ("Bliuzas susilaukė kūdikio ir pavadino jį Rokenrolu"), džiazas ir rokas yra tikri broliai. Kokybiška gyva roko muzika gali būti puikia pramoga ir tapti atsvara didžiausius džiazo festivalius užplūdusiam sintetiniam popsui.

Rolling Stones bosisto Billo Wymano ir būgnininko Charlie Watts ritmo sekcija muzikos kritikų yra pripažįstama viena geriausių per visą roko istoriją. Po daugiau nei 30 metų bendradarbiavimo, 1993 m. Billas Wymanas paliko Rolling Stones, ketindamas daugiau laiko skirti kitiems jį dominusiems projektams. Jis įkūrė restoranų tinklą Sticky Fingers, parašė kelias knygas, užsiėmė archeologija ir fotografija.

1997 m. Billas Wymanas drauge su buvusiu Humble Pie gitaristu Peteriu Framptonu ir Procol Harum klavišininku Gary Brookeriu subūrė Rhythm Kings. Su grupe bendradarbiauja geriausi pasaulio roko gitaristai Ericas Claptonas ir Markas Knopfleris. Vilniuje Bill Wyman's Rhythm Kings koncertuos drauge su žymiu soul muzikos dainininku Eddie Floydu, gitaristais Terry Taylor, Albert Lee, ne kartą pripažintu geriausiu rokabili stiliaus instrumentalistu, ir Erico Claptono grupės nariu Andy Fairweather-Low. Būgnus muš Graham Brad iš Rogerio Waterso grupės, saksofonais ir lūpinėmis armonikėlėmis pūs Nick Payn ir Frank Mead, klavišiniais instrumentais skambins Chris StaintonSpooky Tooth. Rhythm Kings dainininkė - nepaprastai stipraus balso juodaodė vokalistė Beverley Skeete. Grupės vadovas ir bosistas - legendinis "rolingstonas" Billas Wymanas.



Atgal

 

Eldbjørg Raknes

Norvegija

 

Kazutoki Umezu
+ Hiviya Katan

Japonija

 

Liudas Mockūnas
+ Marc Ducret

Lietuva / Prancūzija

 

Dainiaus Pulausko džiazo grupė + Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras

Lietuva

 

Willem Breuker Kollektief

Olandija

 

Marc Ducret Trio

Prancūzija

 

Riot

Lietuva